ULTIMA ORA! Ministrul Sănătății a făcut anunțul: Carantină pentru cei nevaccinaţi. De Luni…

Autoritățile din România sunt în alertă. Cazurile noi de infectare cu coronavirus au explodat în ultimele ore. Astfel, au decis să introducă noi restricții.

Autoritățile au decis să impună noi restricții din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Ce măsuri vor fi luate în România, pentru a limita răspândirea virusului?

Restricții în vigoare de luni în România

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat restricțiile care intră în vigoare de luni. Printre măsurile discutate vineri în ședința CNSU vor fi propuse restricții dure. 

Așadar, certificatului verde va fi obligatoriu în aproape toate locurile, mai puţin la magazinele alimentare şi la farmacii. Evenimentele private, nunţi, botezuri, vor fi interzise total, nici persoanele vaccinate nu vor mai avea voie să organizeze astfel de întâlniri.

”În afară de magazinele alimentare, de farmacii(…) în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o

să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi- pentru cei care sunt vizitatori”, a declarat ministrul

interimar al Sănătății, Cseke Attila, întrebat la Digi 24, unde se va impune certificatul verde începând de luni, scrie News.ro.

Ministrul a precizat că certificatului verde nu va fi obligatoriu pentru angajați, însă se poate impune vizitatorilor. Pentru angajați, Guvernul nu poate să propună, însă va face obiectul unei legi care să treacă prin Parlament, fiind vorba despre dreptul constituțional la muncă.

”Din păcate, pentru angajaţi nu putem să propunem pentru că trebuie să mergem în Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă”, a mai declarat ministrul.

”Pe partea de evenimente private- nunţi, botezuri şi orice fel de evenimente va fi o interdicţie totală. Aici şi cei care sunt vaccinaţi sau au certificatul verde vor fi supuşi la această măsură. Realitatea ne-a arătat că nu

am reuşit să controlăm. Vor fi interzise evenimente private, nunţi botezuri, onomastică, orice altceva, că e spaţiu închis sau deschis”, a mai declarat ministrul.

Acesta a precizat că restaurantele şi cafenelele rămân deschise, dar doar pentru vaccinaţi.

”La partea de spaţii cultuale, în mod sigur doar pentru cei vaccinaţi şi este în discuţie să coborâm procentul, pragul spectatorilor la evenimentele culturale – de la 50% la 30%, vom vedea mâine.(…) aici mai comportă discuţii, dar se va permite doar pentru cei vaccinaţi”, a adăugat ministrul.

”Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinaţi. Noaptea excepţiile se vor referi la cei care sunt vaccinaţi, au trecut prin boală sau

sunt testaţi- au certificat verde. Cei care nu au acest certificat dar se duc/ se întorc de la un loc de muncă, dacă este o urgenţă medicală- cam acestea sunt excepţiile posibile”, a mai precizat ministrul.

Şedinţa CNSU pentru a se decide concret restricţiile aplicate de luni are loc vineri, la ora 13.00. La ora 14.00 este programată şedinţa de Guvern. scrie kanald.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.