Gata, ANM a făcut anunțul oficial: Vin ninsorile în RomâniaUnde ninge începând de sâmbătă

Specialiștii din cadrul Administrației Naţionale de Meteorologie (ANM) au anunțat că, începând de sâmbătă, 28 noiembrie 2020, toamna va lăsa locul iernii. În cadrul unui interviu oferit azi, Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM,a anunțat care sunt zonele din România care vor fi îmbrăcate în straie albe strălucitoare.

Meteorologii: vin ninsorile în weekend

Potrivit meteorologilor, în weekendul 28-29 noiembrie va ninge în mai multe zone situate în nordul și nord-vestul țării,

“Așteptăm o vreme asemănătoare cu ce am avut până acum, în următoarele două zile: frumos în zonele de deal și de munte, chiar și în zonele joase, acolo unde nu este ceață. Din punct de vedere al precipitațiilor, schimbarea o așteptăm sâmbătă noaptea, duminică, când o pătrundere de aer rece dinspre partea din nord a Europei va afecta și țara noastră, treptat, la început regiunile nordice și nord-vestice, unde nu e exclus să ningă. Probabil că în celelalte regiuni ale țării vor fi, la început, ploi. La munte, orice episod cu răcire aduce lapoviță și ninsoare”, a declarat Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, în cadrul matinalului de la Antena 1.

Prognoza meteo pe următoarele trei zile

București

Vineri – prindem tot o dimineață rece, cu ceață și nebulozitate joasă în prima parte a zilei. După ce se risipește ceața, prindem și câteva momente însorite, iar maximele urcă tot până la 11 grade.

Sâmbătă – iarăși ne așteaptă o dimineață cu ceață și nori de joasă altitudine. Totodată, se răcește, iar temperaturile nu mai trec de 8…9 grade.

Duminică – vor fi înnorări la începutul zilei. Se face și mai răcoare, iar maximele se opresc la 7 grade Celsius. În toată această perioadă, nopțile rămân reci, cu minime în jur de 0 grade, relatează stirileprotv.ro.

La munte

Vineri se mai încălzește puțin. Dimineața, pe văi și în depresiuni se lasă iarăși ceața, iar vântul agită atmosfera pe creste în timpul zilei.

Sâmbătă se înnorează în cea mai mare parte a zonei montane și e posibil să cadă ninsori și lapoviță, în special în masivele vestice și nordice. Totodată, se face mai răcoare.

Duminică prindem vreme închisă, cu vânt activ pe creste. În Carpații Occidentali și în Orientali va cădea lapovița în timpul zilei, însă, în noaptea de duminică spre luni, va ninge. Dimineața se formează iarăși ceață pe văi și în depresiuni.

Leave A Reply

Your email address will not be published.