China, decizie de ultim moment în pandemie. Cum vrea să spele rușinea răspândirii virusului în întreaga lume

China promite că va livra sute de milioane de vaccinuri anti-COVID în întreaga lume, în lunile ce urmează.

În interiorul unui depozit de pe Aeroportul Internațional Shenzhen din sudul Chinei se află camere climatizate, cu o suprafață totală de 3767 de metri pătrați, care vor fi în curând umplute cu vaccinuri Covid-19 fabricate în China – după ce vor primi aprobarea autorităților de reglementare a medicamentelor din țară.

De acolo, vor fi puse în avioanele care vor zbura în ăntreaga lume. China are în prezent cinci potenţiale vaccinuri la coronavirus de la patru companii care au ajuns la faza 3 a studiilor clinice, ultimul și cel mai important pas al testării înainte de a se solicita aprobarea de reglementare.

După ce au eliminat în mare măsură coronavirusul din interiorul granițelor sale, producătorii de medicamente chinezi au trebuit să caute în străinătate locuri pentru a testa eficacitatea vaccinurilor lor. Împreună, au lansat probe de fază 3 în cel puțin 16 țări.
În schimb, multor țări gazdă li s-a promis accesul timpuriu la vaccinurile de succes – și, în unele cazuri, cunoștințele tehnologice pentru fabricarea lor locală, potrivit bzi.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.