Strigator la CER! Pacienții sunt lăsați să agonizeze pe holuri

România îşi arată faţa cea mai urâtă. Imagini cutremurătoare dintr-un spital COVID din Reşiţa au ieşit la iveală. Bolnavi umiliţi de cei

care ar trebui să-i îngrijească, condiţii inumane de spitalizare şi o conducere care ridică din umeri şi spune: imaginile nu sunt cele mai frumoase.

Imagini greu de urmărit într-un spital din România.Conducerea rididcă din umeri și se scuză că n-a avut timp să facă nimic până acum.
„Hai odată că nu mai pot!” Este strigătul de disperare al unui pacient care, cu ultimele puteri, încearcă să cheme ajutor.

Nimeni nu pare să-l bage în seamă. În imagini se văd bolnavii care stau pe jos, fără să se poată ridica, pacienţi imobilizaţi care încearcă în zadar să ajungă la un pahar cu apă de lângă pat şi cadavre lăsate în salon, printre ceilalţi suferinzi.

Fiica unei paciente: „Bolnavii sunt trataţi ca nişte animale. Sunt lăsaţi pe jos, cadrele medicale nu iau in seama niciun bolnav care este acolo”.

Mai şocant este că autorităţile recunosc dezastrul din spital. Se scuză însă că n-au avut timp să facă nimic până acum. Managerul este în funcţie de numai trei luni.

Şi, dacă nu sunt banii, strigătele de ajutor ale bolnavilor rămân fără răspuns. Şi fără soluţii.

Romeo Dunca: „O mare parte din medici fac prezenţa, după care pleacă acasă sau pleacă să îşi trateze bolnavii prin cabinetele private”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.