Nelu Tătaru, explicație ireală despre dezastrul din spitalul de la Reșița. Ce sancțiuni au fost aplicate

Recent, în mediul online au apărut câteva imagini care prezintă condițiile dezastroase din Spitalului Județean din Reșița. Mizerie, igrasie și pacienți lăsați pe jos așa arată Secției de Boli Infecțioase a spitalului.

În urma apariție acestor imagini, ministrul Sănătății a reacționat, a vorbit despre cele întâmplate și despre sancțiunile ce o să fie aplicate.

Nelu Tătaru a avut o primă reacție publică, după ce imaginile dezastrului din spitalul de la Reșița au fost făcute publice.

Ministrul Sănătății a pus totul pe seama unui management defectuos și a declarat că spitalul din Reșița a primit o amendă în valoare de 18.400 de lei. 

„La spitalul din Reșița a fost un management defectuos, neacordare de asistență medicală – dacă mă întrebați pe mine. Ieri am și trimis

o inspecție de stat care a făcut evaluări și a și dat amenzi în valoare de 18.400 de lei. Astăzi se află acolo Corpul de control al ministrului.

Spitalul este în subordinea Consiliului Județean.

Noi, după evaluarea Corpului de control, vom face propunerile pentru Consiliul Județean”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit observatornews.ro.

Reformă în sistemul medical

Nelu Tătaru a mai dat vina și pe faptul că sistemul medical este învechit și a subliniat că ar trebui reformat. 

„A fost un an pandemic, a fost un an în care în timpul acestei lupte am precizat de nenumărate ori că avem un sistem pe care

l-am văzut dezgolit în acest moment. Este un sistem vechi, de 30 de ani. Propunerea mea și proiectele mele sunt de reformă în sistemul medical.

În condițiile în care nu putem, ca minister, o coordonare a activității medicale, nu vom putea să ne

implicăm prea mult nici în tot ce înseamnă managementul local. De aceea, proiectul de reformă include inclusiv trecerea coordonării

activității medicale la ministerul Sănătății, pentru a putea gestiona activitatea medicală”, a mai spus Nelu Tătaru. scrie cancan.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.