Fiica doctoriței din Fetești, moartă de COVID-19, rupe tăcerea. Ce pensie de urmaș primește de la stat: „Am vrut să vă arăt în ce țară trăim. Rușine!

Statul a stabilit un motiv fals al morții

Medicul Mioara Neagu, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) Fetești, s-a stins din viață la doar 48 de ani, după lungi suferințe cauzate de noul coronavirus. Medicul a plecat dintre noi pe data de 16 octombrie 2020 și tot de atunci fiica acesteia se luptă să-și primească pensia de urmaș pe care statul este obligat să i-o plătească.

Mioara Neagu era medic coordonator al Compartimentului de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal “Anghel Saligny” din Feteşti. Aceasta a murit la spitalul Colentina după o luptă grea cu viața. Femeia se infectase cu COVID-19 în luna septembrie și preț de o lună a făcut tot ce a putut pentru a rămâne în viață alături de fiica sa.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, medicii de la Colentina nu au avut cum să o salveze. După două luni de așteptare, fiica Mioarei Neagu, studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie, a reușit să primească pensia rușinoasă stabilită de Casa de Pensii pentru a i se oferi drept ajutor, fiind rudă de gradul I cu un medic ucis de virus la datorie.

Pe lângă faptul că i s-au oferit 1622 de lei, o sumă mai mică decât i-ar fi revenit în mod normal (75% din salariul mamei), aceasta a fost notificată că mama sa a murit de o boală obișnuită, ceea ce este total neadevărat.

„După cum bine ştiţi, mama mea a decedat în urma infectării cu virusul Sars Cov-2. În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmas. Ceea ce nu pot să concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este „o boală obişnuită” în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilinţă, şi în acelaşi timp şi o jignire adusă la adresa mea şi a celor ce au iubit-o.

Iubita mea mama a luptat până în ultimul moment cu virusul ucigaș. Refuz să accept o asemenea greșeală.
Ceea ce mai vreau să subliniez este faptul că ar fi trebuit să beneficiez de un drept, care în momentul de față nu îmi este recunoscut.

Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmaş COVID în semn de recunoştinţă pentru munca depusa de iubita mea mamă în spitale. Pensie egală cu 75% din salariul ei de bază, pensie pe care trebuia să o primesc pentru terminarea studiilor mele.

„Nepăsarea în România este caracteristică”

Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile în spitale şi s-a dedicat întru totul în ceea ce a facut. A vindecat si a salvat multe vieti. In urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1.622 de lei (unicul ei copil).

Ştiu că publicarea acestui mesaj nu îmi va rezolva problemele şi nu îmi va raspunde întrebărilor pe care mi le pun zilnic, însă am vrut să vă arăt încă o dată în ce tara traim. O ţară în care nu se respectă legea! Bani pentru pensiile private au existat întodeauna, însă pentru o studenta rămasă fără mamă, ce doreşte să îşi continue studiile, se pare că nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Căci nu văd. Ruşine!”, a transmis Andreea, pe pagina sa de Facebook.

Leave A Reply

Your email address will not be published.