A început invazia Ucrainei ==>

Vladimir Putin, președintele rus, a ordonat armatei ruse să intre în regiunile separatiste Donețk și Lugansk pentru a asigura pacea.

Oficialii ucraineni au declarat că au venit deja trupe rusești în teritoriul separatist ieri seară și că localnicii din

orașul Makiivka, condus de rebeli, au observat vehicule blindate rusești în mișcare.

O sursă care și-a păstrat anonimatul declara că „un convoi uriaș de transportoare blindate rusești și alte echipamente a

călătorit timp de o oră și jumătate”. Convoiul a fost văzut mergând spre nord, în regiunea Donețk.

De asemenea, tot oficialii ucraineni au spus că nu își dau seama dacă trupele sunt ale armatei obișnuite ruse sau vin din unități separatiste conduse de ruși.

Un oficial american a transmsis că SUA vede în continuare pregătiri pentru o posibilă operațiune mai de amploare, inclusiv

echipament pentru unități aeropurtate.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat luni seara decretul prin care recunoaște independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

Acesta urmează să fie confirmat și de Parlament. Vladimir Putin a solicitat Ucrainei „să înceteze războiul” în regiunile separatiste, spunând că vor exista „consecințe majore”.

Miniștrii de Externe din

UE declară că recunoașterea celor două republici separatiste reprezintă „o încălcare flagrantă a dreptului internaţional ”.

Pe lângă asta, Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, Boris Johnson, premierul Marii Britanii, au condamnat gestul lui Vladimir Putin de recunoaștere a independenței regiunilor separatiste Donețk și Lugansk.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.