Actrița Lily Popa Alexiu a murit. „Doamna teatrului bârlădean“

Actrița Lily Popa Alexiu a murit. „Doamna teatrului bârlădean“ s-a stins din viaţă la 68 de ani, la un spital din Iași, unde se afla internată de mai bine de o lună de zile, anunță reprezentanții teatrului.

Actrița Lily Popa Alexiu a murit. ”De mai bine de o lună și jumătate, actrița Lily Popa Alexiu se afla internată la Iași, la IRO – având probleme serioase de sănătate, care astăzi au răpit-o din mijlocul nostru!

Acum, colegii săi de scenă și familia, se pregătesc să o aducă pentru ultima oară la Teatrul V.I.Popa din Bârlad, pentru ca bârlădenii să își poată lua rămas bun de la ea!

Dumnzeu să o odihnească! Vom reveni cu detalii despre locul și data înmormântării!”, au transmis reprezentanții teatrului „Victor Ion Popa” din Bârlad.

Actrița Lily Popa Alexiu a murit

Lily Popa Alexiu a fost o actriţă profesionistă a teatrului bârlădean, unde a acumulat o bogată experienţă artistică de peste 45 de ani, în care a jucat în sute de spectacole.

Era supranumită „Doamna teatrului bârlădean“.

„Cu nemărginită tristețe, îmi exprim regretul profund pentru pentru trecerea în neființă a celei care a fost Marea doamnă a Teatrului ”Victor Ion Popa” Bârlad, actrița Lily Popa Alexiu.

De o frumusețe sufletească și o sensibilitate greu de egalat, odată cu doamna Lily Popa Alexiu s-a mai stins o lumină în această lume, lăsându-ne mai săraci și mai singuri.

Talentul și dăruirea pe care le-a pus în slujba scenei bârlădene vor rămâne pentru noi, cei care am admirat-o, repere de bunătate, de speranță și de frumos.

Transmit sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să o ierte!”, este mesajul de condoleanțe transmis de Dumitru Boroș, primarul orașului Bârlad, potrivit Gândul.ro.

Actrița s-a născut pe 2 mai 1954. În 1974, Lily Popa Alexiu a debutat la Teatrul Dramatic „G. Bacovia” din Bacău, cu rolul Clara Mogoş, în „Cititorul de contor”, de Paul Everac.

Din 1975 a devenit actriță profesionistă a Teatrului „V. I. Popa” Bârlad, unde a acumulat o bogată experiență artistică.

Printre rolurile jucate se numără: Secretara, în „Patru lacrimi”, de V. Rozov, regia Mușata Mucenic, 1975; Ana, în „Tache, Ianke și Cadâr”, de V. I.Popa, regia Ion Simionescu, 1975; Mariana, în „Tartuffe”, de Moliere, regia Cristian Nacu, 1976.

Actrița a jucat în peste 100 de roluri, printre care: Daisy, în „Rinocerii”, de E. Ionesco, regia B. Ulmu, 1990; Elena Ivanovna,

în „Însurătoare cu bucluc”, de Cehov, regia Victor Ignat; Baba Safta, în „Take, Ianke și Cadîr”, de V. I. Popa, regia Vasile Mălinescu, 2009.

În 2019, Lily a jucat rolul maicii superioare Miriam Ruth, în ”Agnes Dei”, de John Pielmeier, regia Dorin Mihăilescu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.