Acuzații grave la adresa țării noastre, venite chiar de la Budapesta

Acuzații grave ale Budapestei la adresa României! Ungarii au ajuns să se plângă de poluarea din România, în condițiile în care umflarea râurilor a făcut ca sute de metri cubi de deșeuri să fie transportate pe teritoriul țării vecine.

Acuzații grave ale Budapestei la adresa României! Poluarea din râurile din țara noastră a ajuns atât de mare că o exportăm și altora.

Autoritățile de la Budapesta și-au exprimat deja în nenumărate rânduri nemulțumirea cu privire la poluarea din râurile Someș și Tisa.

Spre deosebire de România, Ungaria are pus la punct un program de monitorizare și strângere a deșeurilor din râuri.

Acuzații grave ale Budapestei la adresa României! Poluare pe Someș
Peste 250 de metri cubi de deşeuri care proveneau din bazinul hidrografic românesc au fost scoase din Someş în câteva zile, susţin reprezentanţii Direcţiei Naţionale a Apelor din Ungaria.

În numai câteva zile, de pe porţiunea din Ungaria a râului Someş au fost scoase 257 de metri cub de deşeuri care proveneau din bazinul hidrografic românesc, fiind aduse de apele umflate ale râului, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale a Apelor din Ungaria, luni, pe canalul public de ştiri M1 din Ungaria, conform MTI, preluată de news.ro.

Gabriella Siklós a relatat că atunci când nivelul apelor creşte – chiar şi cu numai 1-2 metri – râurile ridică deşeurile depuse pe maluri.

Aflux uriaș de peturi
Poluarea actuală a fost semnalată nu numai de sistemul de camere web instalat, ci şi de personalul responsabil, care a observat că apele râului aduceau până la 100-120 de PET-uri pe minut, a spus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.