Alertă meteo de vreme rea. Ce județe din țară vor fi LOVITE:

Vremea se strică în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o informare privind manifestările de instabilitate ale vremii care a intrat în vigoare în țara noastră încă de la ora 12:00. Conform meteorologilor, vremea rea va ține până miercuri. În tot acest timp, avem parte de ploi abundente, furtuni și grindină în majoritatea regiunilor din țară.

Până miercuri, vor cădea precipitații abundente, vor fi furtuni, vânt puternic, descărcări electrice și ar putea să cadă grindină în mai multe regiuni, mai ales în toiul zilei. În ceea ce privește ploile, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

Vremea la munte și la mare

La munte, până marți seara, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în general între 7 şi 10 grade şi cu minime care vor fi de 0 – 4 grade.
După ce această avertizare nu va mai fi valabilă, vremea va deveni normală pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse 14 – 17 grade, în timp ce minimele vor fi de 6 – 8 grade. Vor fi fenomene specifice instabilităţii atmosferice aproape în fiecare zi, dar acestea vor apărea mai frecvent în primele două zile şi, din nou, după data de 6 iunie, când vremea se va strica.

Leave A Reply

Your email address will not be published.