ALERTĂ de la ANM! Se întâmplă în următoarele ore.

Prongoza specială pentru Romania

Administrația Națională pentru Meteorologie (ANM) a emis o avertizare generală de Cod Galben și Portocaliu pentru intervalul de valabilitate 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00. De asemenea, a fost emisă și prognoza pentru municipiul București.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Banat, zona Carpaților Occidentali și Meridionali; ninsori viscolite și local moderate cantitativ în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali.

COD GALBEN

În intervalul menționat, în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 m, ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h.

Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 ianuarie, ora 22:00 – 25 ianuarie, ora 10:00

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol puternic, vizibilitate redusă

Zone vizate: Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 m

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100…120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.