ALERTĂ națională în Turcia! Pământul s-a zguduit din nou. Un cutremur de magnitudine mare a avut loc în centrul țării

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter a lovit sâmbătă regiunea Centrală a Turciei, a anunţat Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC).

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 km (6,21 mile), a spus EMSC. Nu s-au raportat imediat pagube.

Un nou cutremur în Turcia
Eforturile de căutare și salvare continuă în regiunile lovite de cutremur din Turcia.

La două săptămâni de la cutremurul care a lovit Turcia și Siria, numărul morților depășește 46.000. Numărul deceselor din Turcia se ridică la 40.642, în timp ce vecina Siria a raportat peste 5.800 de morţi, un număr care nu s-a schimbat de câteva zile.

Bilanțul este de așteptat să crească, aproximativ 345.000 de apartamente din Turcia fiind distruse și încă multe persoane sunt date dispărute.

Căutările sub dărâmături ar putea înceta duminică, 19 februarie
Salvatorii încă mai caută semne de viață în ruine și continuă să scoată supraviețuitori de sub dărâmături. Trei supravieţuitori au fost găsiţi sub dărâmături sâmbătă, la 13 zile după cutremurul catastrofal din Turcia.

Victimele erau încă în viaţă la 296 de ore de la primul din cele două seisme din 6 februarie. Anterior, un supravieţuitor fusese scos dintre ruine după 278 de ore.

Supraviețuitorii cutremurelor din Turcia încă mai sapă prin molozul blocurilor prăbușite, dar singura speranță care le-a mai rămas este de a-i îngropa pe cei dragi, ca să poată plânge la mormântul lor.

Șeful Autorității Turciei pentru Gestionarea Dezastrelor și Urgențelor, Yunus Sezer, a declarat că eforturile de căutare și salvare se vor încheia în mare parte duminică seara.

Președintele Turciei – Recep Tayyip Erdoğan – a impus stare de urgență pentru o perioadă de trei luni în 10 provincii turcești afectate de cutremurul devastator.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.