Alertă! Ninsori abundente și viscol în estul țării. Sute de oameni au rămas blocați în mașini…

Iarna dă bătăi de cap în județele din estul țării, unde ninge abundent începând de ieri și bate viscolul.

Sute de oameni au rămas blocaţi în mașini, pe șosele, iar ambulanțele au înaintat cu greu spre spitale. O femeie în luna a nouă a născut acasă, ajutată de medicii de pe salvare.

Cel mai rău este în Tulcea, iar în Constanța circulaţia a fost închisă pe drumurile naţionale şi judeţene. Tot din cauza vijeliei şi a nămeţilor,

CFR Călători a anulat aproape 30 de trenuri. Situația ar urma să revină la normal începând cu ora 10, când expiră și codul galben emis de meteorologi.

Căderile mari de zăpadă și viscolul au pus autoritățile din estul țării în alertă miercuri, toată ziua, însă apelurile la 112 au continuat și după lăsarea întunericului. Două gravide care au avut nevoie de asistență medicală au fost duse la spital în vehicule cu șenile. Iar alta a născut acasă, ajutată de medicii de pe ambulanță.

Cadrele medicale au ajuns cu greu la domiciliul femeii, după ce o freză le-a deschis calea prin nămeți.

Pompierii şi angajaţii de pe utilajele de deszăpezire au intervenit până după miezul nopţii.

Toate drumurile naţionale şi judeţene din Constanța au fost închise circulaţiei ieri, de la ora 15:30, însă nu toată lumea a aflat la timp, deși s-a dat anunţ prin RO-ALERT. Deschise au rămas doar Autoastrada Soarelui şi şoseaua dintre Constanța şi Mangalia.

La ieşirea din localităţile Constanța şi Murfatlar s-au format coloane de mașini.

Leave A Reply

Your email address will not be published.