Anunț de ultimă oră din partea meteorologilor: vreme șocantă în noiembrie! Când cad primii fulgi de nea

Vremea a fost extrem de schimbătoare în ultima vreme și cu greu se fac previziuni pe lungă durată.Totul se schimbă de la o zi la alta și avem parte de surprize mereu.

Aflăm acum, însă, cum stau lucrurile pentru luna Noiembrie. Meteorologii au făcut ultimele verificări și au anunțat cum va fi vremea în ultima lună de toamnă.

Surprize mari de la vreme în luna Noiembrie

Toată lumea speră la o vreme bună la final de toamnă, deși ne apropiem cu pași repezi de sezonul rece.

Prognozele meteo pe termen lung realizate de firmele de specialitate Maxar Technologies LLC şi Marex arată că Europa va avea o lună noiembrie cu temperaturi peste medie, ceea ce este un lucru bun, luând în calcul criza de energie.

Totuși, specialiștii că problemele în acest sens nu vor fi rezolvate pe deplin, dar orice pas înainte contează. Meteorologii spun, însă, că nu vor lipsi nici episoadele de vreme rece specifice aceste perioade.

„În termeni de cerere de energie, începutul călduros de noiembrie ar urma să fie un semn binevenit, având în vedere starea actuală a energiei globale.

Cu toate acestea, episoadele de vreme rece nu pot fi excluse pentru luna noiembrie precum şi pentru sezonul de iarnă”, spune Matthew Dross, meteorolog la Maxar, potrivit Bloomberg.

Valorile termice vor fi mai ridicate în luna noiembrie, față de media obișnuită a acestei perioade a anului. Meteorologii spun că vor exista episoade de călduri exagerate, de peste 20 de grade celsius, chiar și spre finalul lunii noiembrie.

În prima jumătate a lunii, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai acentuată în regiunile sudice, unde si ploile vor lipsi cu desăvârșire.

Când vin ninsorile
În ultimele zile de toamnă, cantitățile de ploi estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale, dar cu posibilitatea unei creșteri în regiunile estice și mai slabe în nord-vest. Vremea va fi destul de plăcută chiar și la începutul primei luni de iarnă și specialiștii spun că ninsorile nu vor sosi prea curând în adevăratul sens al cuvântului.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat, însă, că pot apărea ninsori masive în zonele montane și nu exclude sa se formeze un strat considerabil.

“Spre sfârșitul lunii noiembrie vom avea primul semnal, nu excludem să aducă și intervale în care stratul de zăpadă să fie unul consistent, în mod deosebit în zona montană”, a explicat meteorologul la TV.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.