Anunț important pentru proprietarii de mașini. Ce se întâmplă în următoarea perioadă cu toate asigurările auto –»

Odată cu dispariția City Insurance, șoferii sunt nevoiți să plătească prețuri mult mai mari la asigurări auto, în unele cazuri chiar duble. Cu privire la acest lucru, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule susţine că poliţele City Insurance aveau prețuri foarte mici. Astfel, valoarea polițelor RCA a fost aliniată la cele practicate de restul companiilor.

În ultima perioadă a fost un mare scandal în ceea ce privește asigurările auto, după ce principalul asigurator a intrat în insolvență. Veștile rele nu s-au oprit aici și aflăm că asigurările se vor scumpi radical în ultima perioadă și nu mai există nicio opțiune mai ieftină.

Prețuri din ce în ce mai mari la asigurări auto

City Insurance, cel mai mare asigurător din România, care avea o cotă de piață de peste 20%, s-a prăbuşit. Planul companiei de finanţare şi de redresare transmis de asigurător a fost respins și astfel s-a ajuns la intrarea în insolvență a acestei companii. Între timp, cei care au apucat deja să aplice pentru o asigurare la această companie trebuie să știe că polița rămâne valabilă.

Cu toate acestea, de când a avut loc acest eveniment, prețurile polițelor RCA au explodat, crescând în medie cu 70-80% față de prețul inițial. Celelalte companii de asigurări au majorat prețul la asigurările auto cu procente de peste 30%, în unele cazuri ajungându-se chiar la 200%. Astfel, specialiștii spun că nu mai există pe piață nicio ofertă convenabilă, deoarece toate au crescut vertiginos.

Iar toate aceste scumpiri se simt indiferent ce mașină ai și cât de mică ar fi capacitatea cilindrică. În ceea ce privește mașinile pe firmă, prețurile asigurărilor sunt cu și mai mari. Însă nu este prima dată când ne aflăm într-o astfel de situație, deoarece în trecut au mai intrat în faliment două companii – Astra Asigurări și Carpatica Asig. Și atunci, prețurile au explodat cu 200% și a fost nevoie de intervenția statului pentru a limita prețurile la un nivel maxim.

Ce se întâmplă pe viitor cu prețurile polițelor RCA

În acest sens, reprezentanții pieței de asigurări transmit că tarifele ar urma să scadă în perioada următoare, la fel cum s-a procedat în 2015-2016, când situația a fost similară. Cu toate acestea, ei spun că scăderile nu vor aduce prețurile la cele inițial și tot se va simți scumpirea. Așadar,. nici vorbă să mai avem tarife ca în anii precedenți sau dinainte de intrarea în insolvență a City Insurance.

Totodată, specialiștii precizează că ieftinirile vor începe curând, chiar de anul acesta. Doar că prețurile polițelor RCA se vor stabiliza abia anul următor. Iar asta înseamnă că mulți șoferi vor mai scoate bani mulți din buzunar pentru a-și asigura mașina.

„Creşterea s-a simţit din septembrie, dar, este clar, de la ridicarea licenţei companiei City Insurance toate preţurile la RCA au crescut foarte mult. tarifele au crescut pe anumite segmente doar cu 20-25%, însă pe altele şi de două sau chiar de trei ori în câteva cazuri punctuale. Cred că acea stabilizare a preţurilor va începe anul acesta şi se va consolida anul viitor”, a declarat Antonio Souvannasouck, CEO al Asigest Broker, referitor la prețuri pentru asigurări auto.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.