Anunțul făcut de meteoroligi: Când vine primăvara în RomâniaPe ce dată exactă scăpăm de iarnă

omânii au așteptat atât de mult zăpada de Sărbători, încât acum nu se mai bucură atât de tare de vremea rea și așteaptă, deja, prima zi de primăvară. Meteorologii au făcut anunțul și au spus când anume vom scăpa de iarnă.

Deși din punct de vedere calendaristic primăvara începe pe 1 martie, meteorologii anunță că vom avea parte, anul acesta, de modificări în ceea ce privește temperatura.

Mai exact, prima zi de primăvară va fi pe 11 februarie, atunci când temperaturile vor începe să crească. Pe 11 februarie, meteorologii anunță că se vor înregistra 5 grade, iar soarele își va face simțită prezența. Mai mult, din data de 16 februarie, temperaturile vor începe să urce și se vor înregistra chiar și maxime de până la 10 grade Celsius.

Cum va fi vremea în România, în perioada 13-16 ianuarie

Pe 13 ianuarie, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, îndeosebi la altitudini mari, iar la viteze mai mici, ziua şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 5 grade, iar cele minime între -7 şi 1 grad, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei spre valori în jurul a -10 grade, anunță meteorologii.

Pe 14 ianuarie, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi -2 grade.

Pentru ziua de 15 ianuarie, meteorologii au transmis următoarele: Temperaturile maxime se vor încadra în general între -5 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -14 şi -3 grade. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

Leave A Reply

Your email address will not be published.