Au deschis camera secreta a lui Nicolae Ceausescu. Ce s-a descoperit in buncar intrece orice imaginatie

In urma cu ceva timp, oficialii romani au deschis usile buncarului secret antiatomic, construit in subsolul Palatului Primaverii –

resedinta familiei lui Nicolae Ceausescu din 1965 si pana in 1989, cand fostul dictator si sotia lui, Elena Ceausescu, au fost asasinati. Jurnalistii prezenti in camera secreta au filmat imagini spectaculoase acolo.

Au deschis camera secreta a lui Nicolae Ceausescu

Aflata la aproape 10 metri sub pamant, in camera secreta, Elena si Nicolae Ceausescu puteau sa se refugieze in cazul unui bombardament sau atac chimic ori nuclear. O echipa de jurnalisti de la Realitatea au pasit in imobilul care apartine acum RAAPPS si au realizat filmari inclusiv in celebrul buncar, obiectiv care nu face parte din turul standard pe care publicul il poate efectua de miercuri pana duminica.

Dupa ce intri in Palatul Primaverii, pe partea dreapta este o scara de coborare catre crama. Sistemele de ventilatie se afla in partea de sus a peretilor, iar temperatura este scazuta, comparativ cu restul camerelor. Din aceasta incapere se pleaca spre buncar, trecand printr-o alta camera de tranzitie. Intrarea in locul ascuns este bine mascata de o usa capitonata, dupa care urmeaza o a doua usa, metalica, masiva, inchisa ermetic. Nimeni nu poate preciza daca exista plumb sau daca sunt alti factori de izolare. Cele 17 trepte albe, de marmura, cordonul rosu care tine loc de balustrada si peretii bej, ornamentati, creeaza impresia coborarii spre o sala de ceremonii.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.