Autorităţile relaxează măsurile împotriva Covid

Autorităţile din Capitală relaxează măsurile împotriva Covid, deşi Ministerul Sănătăţii le-a cerut să nu facă asta. Nicușor Dan: Suntem într-o situație fericită!
 Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

În Capitală se relaxează măsurile impuse în contextul pandemiei începând de luni, 25 ianuarie, a anunțat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, vineri.

Astfel se redeschid restaurantele, sălile de cinematograf și cele de spectacol, însă la o capacitate de 30%.

Decizia a fost luată cu 47 de voturi pentru, un vot împotrivă și 4 abțineri.

De menționat este că Ministerul Sănătății a cerut anterior ca relaxarea să fie amânată, din cauza faptului că în București au fost confirmate două noi cazuri cu tulpina britanică de coronavirus chiar astăzi.

Atitudinea bizară a României față de noua tulpină britanică a coronavirusului: UE se protejează, Bucureștiul deschide barurile și jocurile de noroc – Interviu cu dr. Octavian Jurma

”S-a hotărât ca, începând de luni, 25 ianuarie, ora 00:00, se relaxează anumite măsuri din Capitală. Acestea vizează domeniul HoReCa, baruri, cafenele. Acestea vor funcționa în intervalul 6 dimineața și ora 21:00, la o capacitate maximă de 30% și cu respectarea tuturor normelor stabilite de lege pentru limitarea răspândirii COVID-19.

De asemenea, s-a hotărât ca în domeniul sălilor de spectacole, teatru și cinema este permis accesul publicului în limita a 30% capacitate.

În ce privește operatorii de jocuri de noroc, se permite funcționarea în limita a 30% din capacitatea sălilor, tot în intervalul orar 06:00 – 21:00”, a declarat Traian Berbeceanu, după ședința Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) de vineri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.