Avea 24 de ani și era prezentatoare TV când un nemernic i-a aruncat în fata acid sulfuric.

Katie Piper, in varsta de 29 de ani, a fost victima unui atac oribil cu acid sulfuric, in urma caruia a fost complet desfigurata.

Acum, la cinci ani de la cosmarul care a marcat-o pe viata, tanara este imaginea uneia dintre cele mai cunoscute firme din lume.

De 100 de operatii estetice a fost nevoie pentru ca fata sa aiba din nou un chip normal, de care este tare mandra, insa, daca urmele atacului au disparut de pe fata ei, nimic nu a putut sterge si clipele de cosmar prin care a trecut.

“Nu mi-a fost distrusa numai fata, ci si identitatea, persoana Katie. Mi-a fost furat totul”, marturiseste Piper.

Drama a inceput in urma cu cinci ani, cand tanara, pe atunci fotomodel, a cunoscut un baiat pe facebook, care i-a devenit rapid partener.

Dar, dupa doar doua saptamani, Katie si-a dat seama ca nu are nimic in comun cu tanarul, asa ca a incercat sa puna capat relatiei, ceea ce l-a scos din minti pe partenerul ei, noteaza, theguardian.co.uk.

Baiatul a sechestrat-o, a violat-o timp de opt ore si a amenintat ca o va ucide, dar Piper a reusit intr-un final sa scape si sa se ascunda in apartamentul ei.

Piper a primit îngrijiri medicale pentru rănile sale, însă nu le-a povestit doctorilor ce s-a întâmplat cu adevărat deoarece îi era teamă de Lynch.

Bărbatul a început să o sune insistent pentru a-și cere scuze. Pe 31 martie 2008, la două zile după atacul inițial, Daniel a implorat-o pe Katie să meargă la un internet cafe ca să citească mailurile pe care i le-a trimis.

Lynch i-a dat mai multe detalii despre tânără lui Stefan Sylvestre, care a identificat-o pe o stradă.

Ascuns sub un hanorac cu glugă, Sylvestre s-a apropiat de Papier, care a crezut că o să îi ceară bani. Dar acesta i-a aruncat cu acid sulfuric pe față.

Bărbații, condamnați pe viață

După puțin timp, Daniel Lynch și Stefan Sylvestre au fost arestați. Lynch a primit două condamnări pe viață și va fi închis minimum 16 ani.

Pe de altă parte, Sylvestre a primit o condamnare pe viață și i s-a spus că trebuie să servească mminimum 12 ani. Totuți, după nouă ani petrecuți în închisoare, bărbatul a aplicat pentru eliberare anticipată, ce i-a fost aprobată anul acesta.

“Ma ardea, ma ardea atat de tare incat initial am crezut ca a aruncat cu foc in mine. Simteam durere si arsuri din cap pana in picioare. Simteam ca imi cade fata. Vederea a inceput sa mi se incetoseze”, a mai spus tanara.

Tratamentul și recuperarea

Imediat după atac, Katie a intrat într-o cafenea, unde a fost chemată de urgență o ambulanță. Piper a suferit arsuri grave, o parte din acid intrându-i în ochi și o altă parte înghițind-o.

Chirurgii au îndepărtat complet pielea tinerei, pe care au înlocuit-o cu o piele substitut, Matriderm.

Tinerei i-a fost indusă coma timp de 12 zile. În total, ea a suferit 40 de operații pentru tratarea rănilor și a purtat o mască de plastic pentru față timp de 23 de ore pe zi.

Daca intial o ruga pe mama ei sa o ajute sa-si puna capat zilelor pentru a curma suferinta, acum Katie, dupa ce a facut 100 de operatii de refacere a fetei, se bucura din nou de viata.

Cea din urma a fost facuta acum cateva luni, pentru a o ajuta sa-si recapete vederea. Acum tanara lucreaza ca prezentatoare TV si a devenit imaginea unei celebre firme de imbracaminte din Marea Britanie.

După o recuperare îndelungată, Katie a reușit să se pună pe picioare și să își refacă viața personală. După mai mulți ani, ea s-a mutat împreună cu noul ei iubit, Richard Sutton.

În octombrie 2013, ea a anunțat că este însărcinată. Piper a născut-o pe Belle Elizabeth în martie 2014, iar în luna decembrie a aceluiaș an s-a logodit cu Richard, cu care s-a și măritat pe 6 noiembrie 2015.

În decembrie 2017, cei doi au devenit din nou părinții unei fetițe.

Acum tanara lucreaza ca prezentatoare TV si a devenit imaginea unei celebre firme de imbracaminte din Marea Britanie.

La 10 ani de la teribilul atac, Katie Piper duce o viață normală alături de soțul și cele două fiice ale sale.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.