Belgienii au realizat un vaccin anti-Covid care poate oferi imunitate pe viata

Oamenii de stiinta de la Institutul Rega al renumitei Universitati Catolice din Leuven, Belgia, spun ca vaccinul produs de ei va putea sa ofere imunitate pe viata,

Vaccinul anti- covid creat de cercetatorii din Belgia este in faza de testare si urmeaza sa fie distribuit in aceasta toamna.

“Suntem singura echipa din lume care folosim vaccinul impotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca si Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripa pe care-i pun in ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este ca protejeaza si impotriva febrei galbene, iar pentru America Latina si Africa poate fi un bonus. In momentul in care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am inceput sa dezvoltam in doua saptamani, sa initiem vaccinul”, a declarat Johan Neyts, seful Institului Rega-UCL Louvain.

Vaccinul se poate pastara in frigidere normale

Spre deosebire de celelalte, vaccinul Institutului Rega din Belgia poate fi transportat la – 8 grade Celsius si pastrat in frigidere normale, fata de cele de la Pfizer, la – 70 de grade Celsius sau Moderna, la – 20 de garde Celsius.

“Dupa o singura doza, la zece zile dupa aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit ca este eficient total pe animale. Imaginati-va ca daca in China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise si transportate prin Organizatia Mondiala a Sanatatii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, impreuna cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei”, a mai spus Johan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.