Boala de care suferea regina Elisabeta a II-a! Detaliul cutremurator de pe corpul suveranei

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viata in urma cu doua zile la varsta de 96 de ani, dar membrii familiei regale britanice sunt discret in ceea ce priveste detaliile decesului.

Un medic a observat un semn pe mainile suveranei cu doar o zi inainte de anuntul decesului.

Potrivit medicului Deb Cohen-Jones, regina Elisabeta a II-a s-a intalnit cu noul premier al Marii Brinatii, Lis Truss, la Castelul Balmoral din Scotia cu doar 24 de ore inainte de anuntul decesului suveranei.

Din imaginile realizate la acest eveniment, au iesit la iveala detalii importante cu privire la starea de sanatate a reginei.

In imaginile in care cele doua isi strang mainile, Deb Cohen-Jones a observat o coloratie ciudata a mainii reginei, ceea ce poate indica o posibilia boala vasculara periferica.

“Daca circulatia periferica este deficitara, atunci organele nu mai primesc sange si nutrienti esentiali, putandu-se instala insuficienta multipla de organe.

De asemenea, regina suferea cel mai probabil si de osteoporoza cauzata de varsta inaintata, avand in vedere postura sa si nevoia de a folosi un baston”, a declarat medicul, pentru Daily Mail.

Cauze si simptome ale bolii vasculare periferice

Bolile vasculare periferice reprezinta tulburari de circulatie cu evolutie lenta, dar progresiva. Ingustarea, blocarea sau spasmul vaselor de sange pot conduce la aparitia bolii vasculare periferice.

Cu exceptia vaselor de sange care vascularizeaza inima, in boala vasculara periferica poate fi afectat orice tip de vas: artere, venele, sau vasele limfatice.

Organele care sunt vascularizate de aceste vase vor fi afectate atunci cand vasele care le hranesc sunt in suferinta si nu pot asigura fluxul sangvin necesar.

Este important de stiut ca boala poate sa existe, dar sa nu dea semne si simptome.

Multe persoane ajung sa fie diagnosticate cu ajutorul unor examene medicale de rutina, astfel ca este indicat ca aceste controale medicale preventive sa se efectueze cu regularitate.

Aparitia unor probleme in timpul mersului, de la simplul disconfort la senzatii mai intense, precum dureri si crampe, cu necesitatea de a opri mersul pentru odihna pot fi semne importante ale bolii arteriale periferice.

Scaderea distantei dupa care se resimt simptomele, sau aparitia lor in perioada de repaus se asociaza cu progresia bolii.

In insuficienta venoasa cronica simptomele apar devreme, cu agravare lent progresiva Senzatia de disconfort resimtita de pacienti la nivelul membrelor inferioare poate fi descrisa ca presiune, durere, arsura, mancarime la nivelul gambelor sau picioarelor.

Diferente de simptome intre insuficienta arteriala si insuficienta venoasa.

Modul de manistestare a durerii cauzate de insuficienta venoasa este opus celui al durerii cauzate de insuficienta arteriala.

Durerea determinata de insuficienta arteriala se agraveaza la mers si cand picioarele sunt ridicate. Frigul tinde sa agraveze simptomele insuficientei arteriale, in timp ce caldura tinde sa le amelioreze.

Ciorapii compresivi agraveaza de obicei durerea determinata de insuficienta arteriala.

Durerea determinate de obstructia venoasa se amelioreaza la mers si la ridicarea picioarelor. Ciorapii compresivi imbunatatesc durerea datorata edemului si insuficientei venoase.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.