Bombă! Testul numărul 2 al Simonei Halep a ieșit NEGATIV. Șoc în lumea sportului! Cine vrea sa scape de ea…

Răsturnare de situație în cazul ce zguduie tenisul mondial. Simona Halep, dublă câștigătoare de Roland Garros și fost lider mondial a fost suspendată temporar din cauza dopajului. Ea va lispi cel puțin 12 luni.

Totuși, situația nu este atât de urâtă pe cum s-a anunțat. Sportiva din România ar fi avut, conform Prosport, două teste negative, înainte și după testul pozitiv. Cu alte cuvinte, din trei recoltări, doar una a ieșit cu probleme.

Mai exact, a fost problematică testarea efectuată la arena de la New York. Halep nu a fost testată de reprezentanții WADA, ci de o firmă privată, care a trimis acest rezultat. Ipoteza aceasta poate lansa chiar zvonuri de conspirație împotriva ei.

Halep a efectuat cele mai multe teste anti-doping din 2019 până acum, cu 27 de verificări de la câștigarea Wimbledon. Există două ipoteze: ori este suspectă, ori este nedorită. Povestea de la New York este însă incredibilă.

Ea a efectuat un prim test imediat ce a ajuns la hotel. Imediat după înfrângerea cu Daria Snigur, ea a efectuat testul ce a ieșit pozitiv. Mai apoi, când a ajuns în România, Simona Halep a mai efectuat un test. Practic, la nouă zile distanță între teste, a adunat două teste negative și unul pozitiv.

Conform sursei citate, Halep lua două pastile, în perioada testării: Euthyrox 50 mcg și un anticoncepțional. Prima pastilă acționează împotriva problemelor de tiroidă. Simona Halep era dependentă de această pastilă.

Cel mai probabil, înfrângerea din America a fost cauzată de schimbarea climei, care inevitabil a dus la stricarea ritmului metabolic al Simonei. Astfel, aceasta a resimțit dispnee de efort, dar și dureri musculare. Din acest motiv, ea abandonase la turneele de la Washington și Cincinnati.

Toleranță zero pentru Simona Halep

Simona Halep va lipsi cel puțin 12 luni de pe terenul ”sportului alb”. Cel mai devreme, în funcție de calendar, ea ar putea reveni la US Open 2023, asta în cazul unui program favorabil.

Cea mai ușoară sentință posibilă i-ar permite Simonei Halep să revină în sezonul de toamnă al anului următor. Având în vedere că cea ce actualmente este pe locul 9 WTA nu va juca 12 luni, se înțelege că ea va ieși din clasamentul WTA și o va lua de la zero, fără puncte.

Practic, Simona va trebui să înceapă să câștige puncte la turneele mici din lume, de categoria 250, pentru a putea prinde un loc pe tabloul competițiilor mari. Mai mult ca sigur, dacă va fi eligibilă la acest turneu, ”Simo” va juca în calificările Australian Open 2024, adică va pleca de la cel mai jos nivel.

Cazul prezentat mai sus este cel mai bun. În cel mai negativ caz, Simona va lipsi patru sezoane. Totuși, dacă suspendarea nu îi va impune retragerea, Simona Halep ar putea fi ajutată de organizatorii de turnee.

Ca și în cazul revenirii Mariei Șarapova, organizatorii turneelor importante i-au oferit acesteia wild-card-uri, astfel că rusoaica nu a fost obligată să se ”umilească” la turneele cele mai mici, pentru a aduna puncte.

Cel mai probabil dacă nu se va retrage, Simona Halep va avea parte de un tratament identic, atunci când va reveni pe teren. E greu de crezut însă că vor fi doar 12 luni de suspendare.

Cum se va decide suspendarea Simonei

ANAD a clarificat procedura prin care se va decide sentința Simonei Halep, dar și circuitul juridic. În primul rând, se evaluează gradul de vinovăție, unde sunt luate în calcul mai multe aspecte, experiența, statutul de persoană protejată, condiții speciale, gradul de risc și nivelul anterior de precauție.

Mai apoi, se analizează elemente obiective și subiective. Cele obiective țin de nivelul de precauție pe care ea ar fi trebuit să îl aibe, unde se analisează dacă ea a verificat eticheta produselor, dacă a comparat această etichetă cu lista interzisă, dacă a căutat detalii despre internet legate de produs și substanță, detalii despre firma producătoare a substanței ori consultanța primită de aceasta.

La capitolul elementelor subiective, sunt alalizate vârsta, experiența, nivelul de educație anti-doping, deficiențe personale, etc. Astfel, în baza unei scheme simple, putem vedea circuitul pe care se bazeană Agenția Mondială Antidoping.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.