Caz incredibil într-un spital din România! Femeia a mers la doctor pentru că o durea burta! Ce au găsit medicii în abdomenul femeii!

Medicii chirurgi au extirpat din abdomenul unei femei o tumoră de peste 24 de kilograme. Femeia de 42 de ani a ajuns la spital spunând că o doare burta și nu mai putea respira.

Deşi medicii au luat imediat decizia de a îndepărta chirurgical masa tumorală, intervenţia a fost îngreunată de infectarea femeii cu virusul SARS-Cov2 şi lipsa paturilor de la ATI.

Revoltător este că medicii au trebuit să aştepte decesul unui alt pacient pentru a se elibera un pat la terapie intensivă.

Femeia de 42 de ani s-a prezentat la spital cu senzația de sufocare şi dureri abdominale intense, iar în urma ecografiei, medicii au descoperit o tumora gigant la nivelul uterului. De altfel, pacienta ajunsese la greutatea de 157 kilograme şi era încadrată la obezitate morbidă.

În urma unui examen ecografic, medicii au depistat, însă, o tumoră gigant la nivelul uterului, iar femeia care cântărea peste 150 de kilograme a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

După o operație dificilă, medicii chirurgi au reușit extirparea unei tumori ovariene de peste 24 de kilograme în greutate.

Femeia a fost apoi internată pe secția de reanimare, pentru supraveghere, aceasta fiind diagnosticată și cu Covid la internare.

„A fost o operaţie extrem de dificilă, având în vedere mărimea tumorii, dar şi faptul că era vorba de un pacient Covid-pozitiv, deci a fost nevoie de un set suplimentar de măsuri de protecţie. Din fericire, intervenţia a decurs foarte bine, pacienta fiind ulterior transferată pe reanimare, stabilă, dar în stare gravă, din cauza afecţiunii respiratorii. După cum se vede, medicii de la Mavromati nu vin la muncă să omoare pacienţi, cum spun unii”, a spus medicul chirurg Iulian Preda, cel care a condus echipa operatorie., conform stiri.botosani.ro.

„Am aşteptat şansa să o putem opera, să o putem băga în sala de operaţie, iar după operaţie doamna să beneficieze de un loc în Secţia ATI la COVID pozitiv. Cu alte cuvinte, am aşteptat să decedeze un pacient din ATI ca să o pot opera, după terminarea operaţiei pacienta trebuind să fie internată în Secţia ATI cu COVID. (…) Pacienta se sufoca din două motive: unul era COVID-ul şi unul era tumora din cavitatea abdominală”, a afirmat Preda.

Chirurgul Iulian Preda a precizat că aceasta este cea mai mare tumoră extirpată în cariera sa profesională.

„Este cea mai mare tumoră pe care am operat-o eu la mâna întâi. Am mai avut una de vreo 20 de kilograme, dar nu am putut proba, că nu am avut cântar, şi încă una acum câţiva ani de vreo 17 kilograme. (…) Doamna incriminează boala de patru luni de zile. Eu zic că are o dezvoltare de câţiva ani, dar doamna spune că se simte bolnavă de patru luni”, a adăugat Preda.

Medicul susţine că în prezent starea pacientei este bună, urmând ca în cursul zilei de luni să fie externată de pe Secţia ATI rezervată pacienţilor cu COVID-19 şi transferată pe o altă secţie a spitalului.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.