Ce scrisoare a putut să îi scrie o elevă din clasa a IX-a, de la LiceulPedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani, președintelui Klaus Iohannis:–>>

O fată din Botoșani, elevă într-un liceu tot din aceeași localitate, i-a trimis un mesaj pe Facebook Messenger președintelui României, Klaus Iohannis.

Tânăra a criticat faptul că statul nu sprijină elevii.

Tânăra care a compus mesajul special pentru președintele României, este elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”.

I-a transmis lui Klaus Iohannis faptul că stă la internat iar costurile sunt mult prea mari.

Ce i-a reproșat o tânără președintelui Klaus Iohannis?

De asemenea, eleva de liceu a criticat și faptul că statul nu sprijină elevii, bursele fiind mici comparativ cu nevoile copiilor.

La finalul mesajului, fata l-a îndemnat pe președinte să ia măsuri.

Acesta este mesajul integral al elevei:

”Domnule președinte țin să vă anunț că învăț la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” din Botoșani și sunt în clasa a IX-a.

De un an și jumătate stau la internatul liceului, iar luna aceasta va trebui să achit suma de 481 RON.

Vi se pare normal ca un elev cu o alocație de aproximativ 220 RON să achite această sumă?

Sunt conștientă că nu veți citi acest mesaj, dar totuși trăiesc cu speranța că la un moment dat din întâmplare îl veți deschide. Suntem milioane de elevi în aceeași situație, dar totuși dvs sunteți la al doilea mandat de președinte și nu ați făcut nimic în această țară.

România este la pământ în primul rând din cauza celor ce o conduc. Există elevi români care nu au posibilitatea de a studia mai mult de 8 clase, iar în privința burselor acordate, banii nu ne ajung nici pentru transport. În loc să mergeți prin Egipt și alte vacanțe mai bine ați da dovadă de un bun conducător și ați încerca să scoateți țara din marea criză în care se află.

Sunteți preocupat de această pandemie în loc să observați prin ce dezastru poate trece România. Luați măsuri!”, acesta a fost mesajul trimis de tânără, pe Facebook Messenger.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.