Ce se întâmplă cu părul tău dacă nu-l speli o săptămână. Explicațiile medicilor

Ce se întâmplă cu părul dacă nu este spălat timp de 7 zile. Avantaje și dezavantaje ale acestui aspect. Explicațiile medicilor dermatologi.

Îngrijirea părului este foarte importantă. Acest proces ajută femeile să aibă o podoabă capilară sănătoasă, iar în caz contrar consecințele sunt unele neplăcute. Spălatul pe cap este un pas important ca parte din rutina de îngrijire, însă, de câte ori se poate face acest lucru?

Ce se întâmplă cu părul nespălat timp de o săptămână

Asta după ce au descoperit că firele nu mai cad, de exemplu, atât de des sau că se pot coafa ușor chiar și în lipsa unui contact cu apa timp de 7 zile. Iată ce spun medicii despre această situație.

Steven Line, medic specialist în medicină internă și reprezentant al Asociației Americane de Cosmetică, spune că trebuie să ne ghidăm după adaptarea părului în lipsa apei. Mai exact, dacă la unele femei se îngrașă mai ușor, atunci trebuie spălat de mai multe ori în șapte zile, iar dacă mai greu, atunci este suficient o dată.

”În general, cel mai bine este să vă ascultați părul și scalpul și să vă spălați părul după cum este necesar. Pentru unii oameni, asta poate fi în fiecare zi, iar pentru alții, poate fi o dată pe săptămână (…)

Aceste uleiuri, cum ar fi sebumul, îți pot hidrata și hrăni părul, făcându-l să pară mai sănătos și mai strălucitor. Pentru cei cu părul creț sau ondulat, faptul că nu se spală părul la fel de des poate ajuta la îmbunătățirea texturii lor naturale. Uleiurile naturale pot ajuta la definirea și domolirea încrețirii, ceea ce duce la un aspect mai definit și mai elastic”, explică dr. Steven Line, potrivit

Totodată, spălatul prea des pe cap poate duce la deteriorarea firului de păr și la reducerea producerii uleiurilor naturale. În lipsa acestora, apare mătreața, părul își pierde din strălucire și începe să cadă foarte mult, ceea ce nu este comod pentru o femeie.

Dezavantajele utilizării în exces a produselor de îngrijire a părului

De asemenea, este bine ca atunci când nu ne spălăm părul să nu-l încărcăm cu multe produse. Se poate îngrășa, își pierde din aspectul mătăsos și poate apărea căderea și în această situație. Pe lângă acestea, unele podoabe capilare se pot murdări mai rapid decât altele.

Dacă folosești produse de păr precum gel, spumă sau spray, faptul că nu te speli pe cap timp de o săptămână poate duce la o acumulare de produs pe scalp și pe păr. Acest lucru îți poate îngreuna părul, făcându-l să pară tern și fără viață.

Faptul că nu vă spălați părul poate provoca o acumulare de uleiuri, murdărie și celule moarte ale pielii pe scalp. Acest lucru poate duce la un scalp cu mâncărimi, scuame și iritații, care poate fi inconfortabil și inestetic”, mai transmite dr. Steven Line.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.