Cea mai buna veste! Autoritatile tocmai au anuntat

În ultima vreme, România a fost martora multor scumpiri, din toate punctele de vedere.

Cei mai afectați au fost șoferii, care trebuie să scoată mulți bani acum dacă vor să își alimenteze mașina. Se pare, însă, că vin vești bune în acest sens. Urmează ca prețul carburanților să scadă considerabil în următoarea perioadă.

Se ieftinesc benzina și motorina

În ultima vreme, prețul carburanților s-a scumpit radical și acest lucru se simte la fiecare alimentare. Se pare, însă, că autoritățile vin cu soluții în acest sens. Ministrul finanțelor de la noi din țară a transmis că acciza la carburanți va scădea la jumătate.

Adrian Câciu a transmis, marți, pe pagina sa de Facebook că liderii coaliției au decis că scăderea accizei la carburanți este o soluție bună pentru acest moment, având în vedere că România deja se confruntă cu creșterea prețului în multe domenii. În urma acestei scăderi, automat și prețul benzinei și al motorinei va scădea, ceea ce înseamnă că șoferii vor plăti cu mai bine de un leu mai puțin pe un litru de carburant.

În perioadă următoare urmează ca autoritățile responsabile de acest aspect să aibă discuții cu Comisia Europeană și cu marile companii distribuitoare de carburanți, după care schimbările se vor observa la pompă. În prezent, un litru de motorină sau benzină a depășit deja 7 lei în majoritatea benzinăriilor.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.

Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an”, a scris ministrul, pe Facebook.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat încă de luni că va propune în coaliţia de guvernare măsuri pentru reducerea preţurilor la carburanţi, una dintre acestea fiind reducerea la jumătate a accizei, lucru ce deja s-a întâmplat.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.