Cu lacrimi în ochi! Regele Charles al III-lea se îndreaptă spre Londra. Aici va fi proclamat Rege al Marii Britanii FOTO

Regele Charles al III-lea a fost văzut pentru prima dată în calitate de nou monarh al Marii Britanii în această dimineață, când a părăsit Balmoral alături de regina Camilla pentru a se deplasa la Londra

înainte de discursul său către națiune. Acesta a fost văzut cu lacrimi în ochi pe drum spre aeroportul Aberdeen. Iată toate detaliile!

Update ora 16:20

Regele Charles al III-lea a ajuns la Palatul Buckingham, din Londra, unde a fost așteptat de către cetățeni. Aceasta a fost primit cu căldură de către popor.

Lumea a scandat: „God Save the King”/ „Trăiască Regele!”, „Îl iubim pe Rege”, iau unii chiar au dat mâna cu el și soția sa.

VEZI GALERIA FOTO
Sursa foto: Captură ecran BBC

Regele Charles al III-lea, surprins cu lacrimi în ochi

Charles și soția sa păreau extrem de emoționați, cu ochii în lacrimi. Cei doi au rămas la moșia scoțiană peste noapte, după ce s-au grăbit să fie la căpătâiul reginei, a cărei moarte a fost anunțată națiunii ieri seară.

Îmbrăcat într-un costum negru și cravată, Regele Charles al III-lea părea pierdut în gânduri, în drum

spre aeroportul Aberdeen, unde pleacă spre capitală, unde se va întâlni cu premierul Liz Truss înainte de a face o declarație televizată la ora 18:00.

Cuplul regal a fost condus într-o berlină Audi gri. Ei au fost urmați de echipa lor de protecție într-un Land Rover.

Perioadă de doliu în Marea Britanie

Regele a ordonat, de asemenea, o perioadă de doliu regal începând de acum și până la șapte zile după funeraliile mamei sale, dată care urmează să fie confirmată.

O sursă de la Palatul Buckingham a declarat pentru MailOnline:

„Regele Charles trebuie să se întoarcă la Londra pentru a se ocupa de chestiuni de stat. Dar ceilalți înalți membri ai familiei regale vor petrece o zi de reflecție liniștită la castelul Balmoral”.

Charles i-a adus ieri un omagiu reginei, pe care a descris-o ca fiind o „suverană prețuită și o mamă foarte iubită”, în momentul în care a fost confirmat ca nou monarh al Marii Britanii.

Declarația sa a fost următoarea:

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele.

Plângem profund trecerea în neființă a unei Suverane prețuite și a unei Mame foarte iubite.

Știu că pierderea ei va fi profund resimțită în întreaga țară, în Regate și în Commonwealth, precum și de nenumărate persoane din întreaga lume”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.