De la namolul pana la genunchi la Grinnell College din Iowa, SUA. Unde a copilarit Premierul Florin Citu: „Venea cu vacile lu´ ma-sa mare pe islaz”

Premierul Romaniei, Florin Citu, a copilarit in satul Tulei – Campeni, din comuna Golesti, judetul Valcea. Localitatea se afla la circa 20 de km departare de Ramnicu Valcea, pe drumul spre Curtea de Arges.  Este un sat cu case rare, raspandite pe dealuri, inconjurate de livezi si pasuni. Aici este locul in care au trait bunicii materni si unde a copilarit Florin Citu alaturi de fratele sau.

Seful Guvernului a mostenit, potrivit declaratiei sale de avere, impreuna cu fratele sau, prin donatie, casa bunicilor, o gospodarie frumoasa in stil romanesc, care a fost  renovata.

„Venea cu vacile lu´ ma-sa mare pe islaz”

Locuitorii din Tulei – Campeni isi aduc aminte cu drag de Florin Citu, copil:

„Mama-sa este nascuta si crescuta aici, in casa aceea frumoasa pe care ati vazut-o sus pe deal. Si el (Florin Citu – n.r.) a copilarit tot aici, cu frate-so. Cat au fost mici, erau mai tot timpul pe aici, cu bunicii, ca parintii lucrau, aveau apartament la oras, la Valcea (Ramnicu Valcea – n.r.).

„Suntem amarati: nici apa in fantani, nici drumuri nu avem”

Oamenii din Tulei – Campeni sunt tare mandri ca satul lor a dat tarii un premier:

„Acum, ca e premier, speram sa nu ne uite, sa ne ajute si pe noi, ca suntem amarati, nici apa in fantani nu avem, caram cu butoaiele. Nici drumuri, ca vedeti cum arata, la fel ca pe timpul lu´ Pazvante Chioru, a bunilor si strabunilor nostri. Astia care or fost la Primarie, toti au ridicat din umeri, ca n-au cum, dar poate ne ajuta dansul”, spera satenii.

Leave A Reply

Your email address will not be published.