Doliu imens! Un nume celebru a murit fulgerător. Durerea este de nedescris

Consecințele devastatoare ale lanțului de sesime din Turcia continuă să fie simțite și la 11 zile distanță de la tragicul eveniment. Un celebru fotbalist a fost găsit mort sub dărâmături.

Cunoscutul fotbalist ghanez Christian Atsu, de la clubul turc Hatayspor, a fost găsit mort sub ruinile clădirii sale din Hatay, din sudul Turciei.

Anunțul a fost făcut, sâmbătă, 18 februarie, de către agentul său citat de agenţia privată turcă DH.

„Corpul neînsufleţit al lui Atsu a fost găsit sub dărâmături. I-a fost găsit şi telefonul”, a declarat agentul său Murat Uzunmehmet, informează news.ro.

Christian Atsu avea bilet pentru a pleca din Turcia cu câteva ore înainte de cutremur, dar s-a răzgândit după ce a marcat golul victoriei într-un meci din prima ligă.

Fotbalistul a adus victoria echipei sale în ziua dinaintea cutremurului, în meciul pe care l-a avut cu formaţia Kasimpaşa, scor 1-0. Atsu a marcat în minutul 90+7. Acesta avea 31 de ani.

Bilanţul oficial al victimelor din Turcia se ridică în prezent la 39.672 de morţi. Astfel, cutremurul de săptămâna trecută a fost calificat drept cel mai grav dezastru din istoria modernă a Turciei.

Însă este de aşteptat ca acest număr să crească vertiginos, având în vedere că în jur de 264.000 de apartamente au fost distruse în urma cutremurului, iar multe persoane sunt încă de negăsit.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, 15 februarie, în şedinţa de Guvern, să se verifice dacă firmele implicate în construcţiile care s-au prăbuşit la cutremurul din Turcia au construit în România, subliniind că este nevoie ca standardele din domeniul construcţiilor și calitatea materialelor să fie revizuite.

„Am cerut ca, pe baza măsurilor luate în Turcia şi a companiilor care au fost identificate ca executând lucrări de construcţii în zona unde s-a produs cutremurul şi deja au fost nominalizate să se verifice dacă au construit în România şi în funcţie de rezultat să identificăm măsurile care pot fi luate la nivelul fiecărei instituţii în parte”, a spus premierul.

„Totodată, apreciez că e nevoie ca standardele din domeniul construcţiilor, calitatea materialelor din construcţii să fie revizuite, să fie reverificate şi să avem certitudinea că prin standardele pe care le impunem în aceste documente vom reuşi să avem conştiinţa că am luate toate măsurile astfel încât ceea ce e prevăzut în proiectele de construire să fie similare cu ceea ce se realizează în realitate”, a declarat Nicolae Ciucă.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.