Doliu în diplomația română. Pierdere imensă pentru țara noastră

Este doliu în diplomația română! Anunțul a fost făcut de către fostul premier al României, Adrian Năstase. S-a stins din viață Corina Coman, cea care a fost consilieră în dosarul de aderare al României la Uniunea Europeană.

Doliu în diplomația română

Fostul premier al României, Adrian Năstase, a anunțat decesul Corinei Coman, cea care i-a fost consilieră în dosarul de aderare al României în Uniunea Europeană.

Potrivit spuselor sale, Corina Coman s-a stins din viață în urma unei boli nemiloase.

Năstase o descrie ca fi fost o persoană extrem de cultivată, meticuloasă si eficientă, cu un rol esențial în coordonarea Comitetului inter-ministerial pentru negocieri.

„A plecat definitiv, in urma unei boli nemiloase, Corina Coman. A fost consilierul meu principal pentru negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Avea cetătenie română si franceză dar lucrase multă vreme la Bruxelles. Activitatea sa la Bucuresti a fost finantată de guvernul francez”, a scris Adrian Năstase.

Pe blogul său, fostul premier al României a spus că a vorbit cu fosta lui colegă, Corina Coman în urmă cu o săptămână când l-a sunat să-i spună că tratamentul pe care îl urmează nu mai ajută și că știe că nu mai are mult de trăit.

„A fost o prietenă loială si dragă, cu care am tinut apoi legatura de-a lungul anilor.

O incurajam să scrie o carte despre experienta ei in România. Nu a mai avut energia necesară.

=Ultima dată ne-am intâlnit in aprilie, la Paris, cu ocazia unei vizite de participare a mea la o conferintă organizată de revista „Politique internationale”, a mai spus Adrian Năstase.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.