Doliu în lumea muzicii! S-a stins in viață o mare artistă

Lumea internațională a muzicii după ce una dintre cele mai mari artiste ale lumii s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani. Anunțul a fost făcut chiar de managera cântăreței.

A murit Gal Costa, legenda muzicii braziliene
Gal Costa, considerată o legendă a muzicii braziliene și totodată și o muză a mişcării culturale braziliene Tropicalia de la sfârşitul anilor 1960 a plecat dintre noi în cursul zilei de ieri, la vârsta de 77 de ani. Anunțul care i-a întristat pe toți cei care o iubeau și îi ascultau muzica, a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a cântăreței.

”Din păcate, confirmăm această informaţie”, a declarat Gabriela Carvalhao, fără să precizeze cauzele decesului renumitei cântăreţe.

Potrivit presei internaționale, artista considerată o legendă a muzicii braziliene și totodată și o muză a mişcării culturale braziliene Tropicalia de la sfârşitul anilor 1960, Gal Costa, a murit ieri, la vârsta de 77 de ani. Tristul anunț a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a vedetei, fără să precizeze însă cauzele decesului cântăreței.

Născută în Salvador de Bahia, Gal Costa a fost una dintre personalităţile marcante ale Tropicaliei, mişcare culturală de la sfârşitul anilor 1960, alături de alţi cântăreţi legendari, precum Gilberto Gil şi Caetano Veloso.

”Sunt foarte afectat şi întristat de decesul surorii mele Gal Costa”, a scris pe Twitter Gilberto Gil, în vârstă de 80 de ani.

”Gal Costa a fost una dintre cele mai mari cântăreţe din lume, una dintre principalele artiste care au purtat numele şi sonorităţile Braziliei în lumea întreagă. (…) Ţara noastră a pierdut una dintre cele mai mari voci ale sale”, a reacţionat pe Instagram preşedintele ales al Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.