E oficial! Carantină națională TOTALĂ începând de mâine și până pe 31 ianuarie 2021Ieșirile din casă sunt INTERZISE. Unde s-a întâmplat

În Lituania, noul guvern a decis intrarea în lockdown național începând de miercuri şi până pe 31 ianuarie, în contextul în care numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus și cel al deceselor a crescut îngrijorător de mult.

Astfel, vor rămâne deschise doar magazinele cu produse de primă necesitate, iar învăţământul se va desfăşura doar de la distanţă. Cele 3 milioane de locuitori vor avea libertatea de mişcare restricţionată.

Aceștia nu vor putea călători în afara localităţii. De asemenea, ieşirile din casă sunt interzise, cu excepţia celor din motive întemeiate: deplasarea la locul de muncă, la medic, la cumpărături sau la o înmormântare.

De asemenea, lituanienilor li se cere să stea doar cu membrii familiei. Lituania are în prezent una din cele mai mari rate de incidenţă a infectărilor cu noul coronavirus, potrivit Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. De la începutul pandemiei, Lituania a raportat 93.000 de cazuri de coronavirus şi 815 decese.

Ţara baltică s-a aflat sub un lockdown parţial din noiembrie, însă acum guvernul a decis că este nevoie de un lockdown total pentru a diminua răspândirea coronavirusului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.