Era o zi ca oricare alta… Pana când am găsit acest teanc de bani intr-un parc de pe Copou. Sa fi fost vreo 3000-4000 de lei? Văzând echivalentul monetar al unei perechi de adidași Balenciaga sau al unui City Break la Instanbul trântit în mijlocul drumului, m-am gândit vreme de câteva clipe ce sa fac :O

Un tânăr din Iași ar fi găsit un teanc de bani într-un parc. La o primă privire, credea că are între 3.000 și 4.000 de lei. Ce avea să descopere după ce a luat legătura cu oamenii legii este de poveste! Istorioara lui Andrei a ajuns virală pe rețelele de socializare.

Joia aceasta, Andrei, un tânăr obișnuit din Iași, credea că a dat marea lovitură. Când se plimba liniștit într-un parc de pe Copou, a găsit un teanc de bani.

A stat să analizeze ce ar putea face cu banii, dar a decis să fie un cetățean corect și să sune la poliție. După ce a apelat oamenii legii, totul avea să ia o întorsătură de scenariu de film!

„Era o zi ca oricare alta…
Până când am găsit acest teanc de bani într-un parc de pe Copou. Sa fi fost vreo 3000-4000 de lei? Văzând echivalentul monetar al unei perechi de adiași Balenciaga sau al unui City Break la Istanbul, trântit în mijlocul drumului, m-am gândit vreme de câteva clipe ce să fac. De șterpelit nu am șterpelit banii, mai mult mânat de bănuiala că poate un mafiot îi lăsase acolo pentru un alt mafiot (fapt care ar fi dus la lezarea integrității mele fizice dacă aș fi ales să îi iau).

Am sunat așadar la poliție. Totul bine și frumos. Vorbesc eu cu polițaiul, îi spun ce s-a petrecut. El ma întreabă apoi despre ce suma era vorba. Dorind să ma lămuresc, mă aplec și pun mana pe teanc. Să fiu sigur câți bani erau acolo”, a spus tânărul pe Facebook.

Nimeni nu s-ar fi așteptat! Ce a descoperit Andrei, după ce a sunat la poliție

Tânărul din Iași a apelat la oamenii legii și s-a aplecat să ia teancul de bani, pentru a le putea spune exact despre ce sumă este vorba. În acel moment, Andrei a descoperit că banii nu existau, ci era doar un ambalaj de ciocolată. Supărat și mirat, și-a spus povestea de rețelele de socializare.

„Se pare că zero lei și zero bani (erau acolo, n.r.). Ceea ce părea a fi un teanc era, de fapt, un pachet gol de ciocolată cu ambalajul atât de realist, încât de la distanță chiar părea un mănunchi de bancnote. Pana și lateralele cutiei erau prevazute cu nenumărate linii fine, paralele, ca să simuleze suprapunerea de foițe de hârtie.

M-am scuzat fata de domnul polițist și i-am explicat că, de fapt, cineva îmi jucase o farsa. Apoi m-am dus să îmi iau cafea. Măcar dacă persoana care mă păcălise mi-ar fi lăsat și mie un cub de ciocolată în pachet ca să mă consolez…”, a adăugat ieșeanul.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.