Există motive de îngrijoare pentru Româna, după atacul Ucrainei? Răspunsl clar dat de Mircea Geoană —– >

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre amenințarea războiului din Ucraina pentru România și

modul în care se pregătește NATO în cazul în care agresiunile Rusiei iau amploare.

,,E o zi neagră pentru istoria Europei și un război neprovocat, fără niciun fel de respect pentru dreptul internațional,

pentru coexistența pașnică în Europa, se produce sub ochii noștri.

E un lucru pe care îl condamnăm”
Românii nu trebuie să aibă motive de îngrijorare

Mircea Geoană i-a asigurat pe români că nu trebuie să aibă motive de îngrijorare. De asemenea, a anunțat că liderii NATO se vor întâlni mâine într-un summit virtual.

Citeste si: Conflict Rusia- Ucraina: Istoria unor relaţii agitate şi controversate

,,Maine, liderii Nato se vor întâlni într-un summit virtual.

Se iau măsuri chiar în aceste momente. Pentru că romanii sunt în mod firesc îngrijorați, chiar în această dimineață, Consiliul Nord Atlantic a aprobat activarea planurilor de apărare pe flancul estic.

Inclusiv planul dedicat României.

Am acordat la nivel politic responsabilități suplimentare comandatului suprem aliat, generalul american, pentru a folosi trupe, echipamente, mijloace militare suplimentare acolo unde va consida că este nevoie.

Suntem într- stare de alertă și vigilență sporite. Vom lua toate măsurile pentru a ne proteja teritoriul și aliații”, a spus Mircea Geoană.\

,,Sunt motive de gravă îngrijorare pentru soarta Ucrainei”

Mircea Geoană a declarat faptul că singurul motiv pentru care există îngrijorare este situația Ucrainei. Foarte mulți oameni nevinovați au fost uciși fără remușcare.

,,Nu sunt motive de îngrijorare pentru România.

Sunt motive de gravă îngrijorare pentru soarta Ucrainei. Atât de multă suferință, atât de mulți oameni nevinovați care sunt uciși cu sânge rece. Iar Belarus este complice la acest lucru. Peste 120 de nave ale NATO patrulează de la Marea Neagră, la Mediterană și până în nord, și peste 100 de avioane de vânătoare sunt în stare de alertă maximă. Toată forța, robustețea și vigilența NATO sunt în dispozitiv. Românii să aibă încredere în NATO ”, a transmis Mircea Geoană.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.