Fetița lui Laurette s-a întors așa azi de la școală, cu dințișorul spart. Colegii de clasă au râs de ea, apoi au bătut-o: „Au lovit-o fiindcă e…”

Laurette nu scapă de probleme! Fetița ei, Serena, a avut parte de o experiență foarte neplăcută la școală, fiind bătută cu sălbăticie fiind victimă a rasismului.

Atindehou Innocencia Laurette, una dintre cele mai sexy tinere creole de la noi, a postat pe rețelele de socializare un mesaj absolut cutremurător. Este vorba despre fiica ei, care a trecut printr-o durere de neimaginat.

Laurette, clipe grele alături de fetița ei, Serena. A fost bătută la școală

Fiicei sale, Serena, i-a fost spart un dinte de către un coleg de clasă. Laurette susține că școala în care fetița învață nu a luat măsuri. Totodată, susține faptul că fetița este tratată urât pentru că este de culoare.

”Toata copilaria mea, si mai apoi adolescenta au fost umbrite de rautatile colegilor de scoala legate de culoarea pielii mele. Am sperat ca odata cu trecerea la democratie, cu eliberarea de sechelele comuniste, cu deschiderea catre Vest, cu evolutia sociala, aceste lucruri vor disparea.

Discriminarea rasiala in Europa anului 2019 pare scenariu de film. Din pacate, copila mea traieste acelasi scenariu pe care si eu l am suportat cand aveam varsta ei.

Pentru ca este de culoare. Pentru ca scoala in care invata NU ia masuri. Pentru ca parintii copiilor care o jignesc si o fac zi de zi iau asta ca pe o

normalitate. Pentru ca violenta este, practic, una din materiile care se “ preda” cu brio in scolile din Romania. Joi , fetitei mele i a fost sparta dantura de catre un coleg care nu e la primul incident de genul acesta. Bullyingul repetat la care este supusa Serena de catre acest copil a fost tolerat de scoala, plangerile mele ai fost considerate “rasfat tv”.

Astazi ma vad nevoita sa cer public doamnei ministru a Invatamantului sa ne faca dreptate. Da, suntem de culoare. Dar asta nu ne face neoameni. Copilul meu este un copil educat crescut cu mult sacrificiu de o mama singura .Copilul meu nu trebuie batut, scuipat, batjocorit doar pentru ca are o alta culoare a pielii.

Sunt o mama singura si lupt nu doar cu un sistem indiferent, ci si cu o mentalitate extrem de primitiva. Scoala nu face nimic pentru a mi proteja fetita. Pentru ca daca ar fi facut, nu ajungeam in situatia de a o aduce acasa mutilata de acelasi coleg care in timp a mai lovit o de nenumarate ori.

Poate ca orice mama ar fi avut instinctul de a calca in picioare tot in jur in acel moment in care si a vazut copilul plin de sange si cu dințișorul spart .

Dar, in ciuda pielii mele ciocolatii, nu sunt animal. Mi am stavilit impulsul si am incercat sa imi caut dreptatea la conducerea scolii. Care musamalizeaza intregul incident.

Asa ca cer public doamnei ministru, dascal la randul ei, sa mi ajute fetita. Sa i spuna dansa ca scoala nu inseamna numai batai si jigniri, ci este locul in care va invata sa scrie, sa socoteasca, sa rada, sa respecte, sa pretuiasca, sa iubeasca, sa isi faca prieteni si sa isi aminteasca, peste ani, cu drag si nostalgie de “doamna” ei. Va rog nu mi schingiuiti sufletul copilei mele doar pentru ca s a nascut mulatra”, este mesajul postat de Laurette pe rețelele de socializare.

Mai mult decât atât, ne-a dezvăluit Laurette, lucrurile acestea se întâmplă de prea mult timp.

”De trei zile plâng. Nu pot să cred că în România anului 2019 încă mai există oameni care cred că rasismul este o variantă în a comunica. Părinții respectivului copil, cel care i-a spart dinții Serenei, nici măcar nu și-au cerut scuze. Li se pare normal și amestecă lucrurile.

Mi-au replicat că sunt vedetă, că mă victimizez. Dar aici nu este vorba de mine, este vorba de un copil. Care, din întâmplare, nu este 100% alb, este mulatru. Dar este un copil, un om și este călcat în ăpicioare pentru că este cosiderat diferit. Reclamațiile mele au rămas fără ecou, tot spun că este agresată, dar

degeaba. Școala la care este, școala 164 – Panduri nu a luat nicio măsură pentru a preveni, pentru a proteja un copil pentru că este ”de culoatre”, pentru că este fiica mea. O să mă adresez Consiliului National de Combatere al Discriminării, dacă aceștia nu se vor sesiza singuri. Închipuiți-vă cum este să îți vezi copilul cu dinții rupți pentru că e… diferit”, ne-a spus, în exclusivitate, Laurette.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.