Frunzele de hrean sunt un remediu naturist excelent pentru durerile de picioare. Ce alte beneficii au

Hreanul este o legumă rădăcinoasă, din familia cruciferelor, din care fac parte varza, conopida, napii, kale, muștarul, rapița, traista ciobanului și wasabi.

Hreanul este o plantă perenă. La origine, hreanul vine din zona meditereană, însă este cultivat în întreaga Europă încă din perioada Renașterii, atât pentru proprietățile sale naturiste, cât și pentru a fi folosit în industria culinară.

Hreanul este un condiment apreciat pentru faptul că stârnește pofta de mâncare și pentru gustul picant și aromat pe care îl redă preparatelor culinare.

Se spune că hreanul a fost consumat de egipteni încă de acum 3500 de ani, iar grecii plăteau cu aur negustorilor și tămăduitorilor care dețineau hrean.

Proprietățile frunzelor de hrean
Frunzele de hrean conțin:

65 kcal
39% – carbohidrați
20% – grăsimi
proteine

aminoacizi volatili
vitamina B, vitamina C, E și PP
substanțe organice cu proprietăți acide
potasiu
calciu
sulf
magneziu

seleniu
Beneficiile hreanului
Antibiotic natural

Hreanul este folosit încă din cele mai vechi timpuri ca antibiotic natural, având proprietatea de a lupta împotriva bacteriilor. De asemenea, frunzele au proprietăți antiinflamatoare, fiind folosite ca pansamente care să oprească supurațiile.

Ameliorează bolile gingivale

Tinctura din frunze de hrean are capacitatea de a ameliora durerile de dinți, fiind un ingredient inclus des în pasta de dinți a japonezilor.

Curăță organismul de toxine

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.