Gest fără precedent la Vatican! Ce a făcut Papa Francisc, la doar o zi după izbucnirea războiului în Ucraina. Motivul pentru care a luat decizia de ultim moment —>>

Papa Francisc s-a dus la ambasada Rusiei, după izbucnirea războiului ruso-ucrainean.

Suveranul Pontif a luat această decizie pentru a-și exprima direct îngrijorarea faţă de situația din Ucraina în fața

ambasadorului rus. Este un gest fără precedent, notează presa străină.

Papa Francisc s-a dus la ambasada Rusiei, după izbucnirea războiului ruso-ucrainean.

Potrivit Reuters, acesta este un gest fără precedent.

Suveranul Pontif a luat această hotărâre vineri, 25 februarie 2022, pentru a-și putea exprima în mod direct în faţa ambasadorului rus îngrijorarea cu privire la situația tensionată ce are loc acum în Ucraina.

Joi, pe 24 februarie 2022, Rusia a atacat Ucraina. La scurt timp după ce Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară

specială în Ucraina, exploziile s-au făcut auzite în orașele ucrainene Kiev, Harkov sau Odesa, dar și în partea de Est a

țării. S-au înregistrat deja pierderi uriașe, de peste 100 de oameni, în ambele tabere, iar locuitorii ucrainieni se tem pentru viețile lor.

Astăzi, pe 25 februarie 2022, Papa Francisc a luat o decizie radicală. Suveranul Pontif a mers vineri la ambasada Rusiei

de la Sfântul Scaun, cu scopul de a-și exprima îngrijorarea faţă de războiul din Ucraina chiar în fața ambasadorului din Rusia.

Astăzi, odată cu venirea lui la ambasada Rusiei, Papa Francisc încălcat protocolul diplomatic prin această vizită. În general, ambasadorii sunt convocați de Secretariatul de Stat al Sfântului Scaun. Conform Agerpres, este prima vizită făcută de un papă la o ambasadă în timpul unui conflict. Așadar, e un gest fără precedent la Vatican.

Papa Francisc a rămas în sediul misiunii diplomatice ruse aproximativ jumătate de oră, potrivit celor declarate de Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, nu a comentat însă și informația conform căreia Suveranul Pontif ar fi oferit medierea Vaticanului în conflictul dintre cele două țări aflate în război, Rusia şi Ucraina.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.