Inca o lovitura pentru AUR. CCR a decis

CCR a respins sesizarea AUR cu privire la investirea lui Florin Citu. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi.

CCR a respins sesizarea AUR privind hotararea Parlamentului 31/2020 prin care a fost acordata increderea Guvernului condus de premierul Florin Citu.

Decizia este definitiva si obligatorie

„A respins, ca inadmisibila, sesizarea avand ca obiect Hotararea Parlamentului Romaniei nr.31 din 23 decembrie 2020 pentru acordarea increderii Guvernului (dupa conexarea celor doua sesizari cu acelasi obiect formulate de Grupurile parlamentare ale Aliantei pentru Unirea Romanilor din Camera Deputatilor si, respectiv, din Senat)”, scrie CCR, in comunicat.

Motivul: criticile formulate de partid nu au legatura cu textele constitutionale. Ele vizand doar prevederi de aplicare a regulamentelor parlamentare care nu au relevanta constitutionala.

Formatiunea AUR a sesizat Curtea Constitutionala asupra faptului ca, formal, nu au fost indeplinite procedurile legale pentru investirea Guvernului Florin Citu. Plangerea a fost facuta in luna decembrie.

Declaratia liderului senatorilor AUR Claudiu-Richard Tarziu

„Audierile din comisii au fost formale, grabite si fara posibilitatea de a analiza programul de guvernare. Insa vad ca in sala au fost voci, care mai de care triumfaliste, din partea arcului guvernamental.

I-as sfatui pe colegii din coalitia de guvernare, ca si pe cei care vor sa ocupe posturi ministeriale, impreuna cu presedintele statului, domnul Klaus Iohannis, sa mai astepte nitel, sa nu se bucure prea devreme.

Grupurile parlamentare AUR vor sesiza Curtea Constitutionala asupra faptului ca, formal, nu au fost indeplinite procedurile legale pentru investirea acestui Guvern. De aceea, va rog sa asteptati decizia CCR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.