INTERVENTIE DE URGENTA. Spitalul Matei Bals, cuprins de flăcări…

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov a fost anunțat de incendiul de la Institutul Matei Balș la ora 05:05, iar primul echipaj de pompieri a ajuns la fața locului după 8 minute, la ora 05.13, a anunțat colonelul Orlando Șchiopu, șeful ISU București Ilfov.

El a precizat că că au fost afectate 4 saloane, pe o suprafață de aproximativ 120 mp.

Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp.

Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior, cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare și localizare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare, cât și de la parterul clădirii.

În afară de 4 persoane care sunt decedate, celelalte 102 au fost evacuate și transportate către echipajele de prim ajutor și ulterior către spitalele desemnate”, a declarat comandantul.

La rândul său, medicul Bogdan Oprița, cel care s-a ocupat de partea de intervenție din punct de vedere medical, a declarat că au fost mobilizate 38 de echipaje de prim ajutor, șase echipaje de terapie intensivă mobilă, și cinci autospeciale de transport personal și victime multiple.

”Am coordonat forțele de intervenție din punct de vedere medical.

Leave A Reply

Your email address will not be published.