“Invazia Rusiei în Ucraina va declanșa Al Treilea Război Mondial” ==>

O profeție făcută la finalul anului trecut dă fiori întregii planete: invazia Rusiei în Ucraina ar putea declanșa Al Treilea Război Mondial.

Tensiunile dintre blocul NATO și Rusia au ajuns la un apogeu și orice scânteie poate arunca în aer butoiul cu pulbere pe care stă Europa.

Președintele Iohannis avertiza că securitatea Europa se află la un nivel critic, iar liderul SUA Joe Biden se așteapta la

o invazie rusească de la o zi la alta, lucru care a devenit real.

Generalul ucrainian Yulia Laputina, ministrul afacerilor veteranilor de la Kiev, care anterior a servit ca ofițer de top

în serviciile secrete ale Ucrainei, a declarat pentru Sky News că țara ei este pregătită să se apere dacă Moscova lansează un nou atac.

O invazie completă a Ucrainei de către Rusia ar răspândi conflictul în Europa și ar putea chiar declanșa chiar Al Treilea Război Mondial, avertiza aceasta.

Efectele și consecințele acțiunilor militare viitoare ale președintelui rus Vladimir Putin nu vor fi limitate

Laputina a avertizat încă de anul trecut că efectele și consecințele acțiunilor militare viitoare ale președintelui rus Vladimir Putin nu vor fi limitate la granițele ucrainene, potrivit Sky News.

Profeția făcută de Yulia Laputina revine în actualitate.

„Dacă Rusia va invada, ar trebui să aveți grijă și de Balcani. Ce fac rușii acum în Serbia- ei încearcă să provoace o situație conflictuală în Balcani”, a spus ea într-un interviu acordat presei britanice de la biroul ei din Kiev.

„Trebuie să luăm în considerare și [începutul] unui Al treilea război mondial”, a spus femeia-general. Întrebată dacă există o șansă ca o invazie să ducă la un al treilea război mondial, ministrul a spus:
„Da. Da. Pentru că din punct de vedere geopolitic, se pare că acesta este un scenariu posibil. Deci… ar trebui să fim atenți la problema ucraineană pentru că ea are legătură cu securitatea continentului european”.

Răspândirea războiului în cazul invaziei ruse în Ucraina „va fi mult mai largă decât Ucraina”, avertizat Laputina.

Cine este Yulia Laputina
Ministrul-general Yulia Laputina s-a născut la Kiev în 1967 și are o educație pedagogică și psihologică, informează 112.international. În 1992, Iulia Laputina a început să lucreze în Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), preluând funcția de anchetator penal al unității de contrainformații. După aceea, ea a servit ca ofițer superior în Alpha Group (unitatea specială a SBU). A participat la operațiunile de suprimare a putsch-ului separatist din Crimeea în 1994.

Între 2010-2012 a fost șef adjunct al Centrului de Operațiuni Speciale „A” al SBU. Laputina este participant la ATO (Operațiunea Antiteroristă în Donbas). În septembrie-decembrie 2014, ea a fost comandantul grupului operativ SBU din ATO și a îndeplinit misiuni de reținere a membrilor unor grupuri armate ilegale.

În 2014, ea a fost numită șef adjunct al Departamentului pentru Protecția de Contrainformații a Intereselor Statului în Securitatea Cibernetică al Serviciului de Securitate al Ucrainei.

Șase ani mai târziu, pe 25 martie 2020, i s-a conferit gradul de general-maior. Astfel, Yulia Laputina a devenit a doua femeie generală din istoria Ucrainei independente (prima a fost generalul-maior al Serviciului Medical Lyudmila Shuhaley). Ea este, de asemenea, membră a Consiliului Consultativ pentru Afacerile Veteranilor de Război, Familiile Apărătorilor Ucrainei căzuți la datorie.

Întrebată dacă ea crede că Ucraina va putea rezista unei invazii totale a vecinului său mult mai puternic, generalul-maior Laputina a spus: „Chiar și în cazul unei invazii militare reale, primul pas poate fi… succes pentru agresori. Dar următorul pas nu va avea succes pentru că avem o experiență foarte mare de rezistența națională”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.