Medicul Virgil Musta spune cum sa te tratezi acasa daca ai o forma usoara de COVID-19: „Cătină, afine…

Medicul Virgil Musta este unul dintre specialistii care au propus modificarea legii. Astfel. bolnavii cu forme usoare sau asimptomaticii nu vor mai fi obligati sa mearga la spital pentru evaluarea starii de sanatate. Musta  a declarat ca a propus Comisiei Stiintifice din cadrul Ministerului Sanatatii modificare legislatiei astfel incat pacientii cu COVID care au forme usoare sau sunt asimptomatici sa fie evaluati la domiciliu, de medicii de familie, pe baza unor criterii stabilite deja.

“Urmeaza sa vedem in ce forma va fi hotarata aceasta modificare. Eu sunt pregatit sa ofer aceasta consiliere platformelor medicale care sunt in legatura cu medicii de familie. Cel putin la nivelul judetului Timis sunt convins ca exista deschidere (n.r. din partea medicilor de familie). Recomandarea principala este ca zilnic sa se tina legatura cu medicul de familie. Ca recomandari generale sunt: intarirea organismului cu vitamine, o alimentatie buna si respectarea izolarii. Este foarte importanta si chiar obligatorie aceasta izolare”, a declarat doctorul Musta.

„Evident, nu se ingrasa porcul in ajun si nici nu veti avea sistemul imunitar turat la maximum doar dupa ce ati mancat cateva lamai. Este nevoie de timp. Insa odihna, o alimentatie buna si administrarea unor vitamine pot ajuta enorm in procesul de recuperare. Mancati multe fructe si legume proaspete, bogate in vitamine si minerale, cereti unui apropiat sa va aduca de la piata si sa va lase la usa fructe de padure (catina, aronia, merisoare, afine) pe care sa le combinati cu miere, cu polen”, a explicat doctorul Musta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.