Mesajul de condoleanțe al lui Putin, după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Peședintele rus Vladimir Putin a transmis condoleanţe Regatului Unit după decesul Reginei Elisabeta a II-a, în contextul în care, în urmă cu ceva timp, amenința cu ștergerea Marii Britanii de pe hartă.

Într-un mesaj către noul rege, Charles al III-lea, Vladimir Putin a declarat că regina” s-a bucurat pe bună dreptate de dragostea şi respectul supuşilor săi, precum şi de autoritate pe scena internaţională”.

Ce a transmis Vladimir Putin

„Vă doresc curaj şi puterea de a îndura în faţa acestei pierderi grele şi ireparabile.

Permiteţi-mi să vă transmit sincere condoleanţe şi sprijin către membrii familiei regale şi către întregul popor al Marii Britanii”, a transmis Vladimir Putin, potrivit Reuters.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit joi, 8 septembrie, la Castelul

Balmoral, reședința sa din Scoția, unde Regina s-a retras în ultima perioadă. Regina avea 96 de ani, și a avut cea mai îndelungată domnie din istorie. Potrivit apropiaților, aceasta a avut parte de o moarte „liniștită”.

Prințul Charles, împreună cu fiii lui, William și Harry, au mers la castelul Balmoral, imediat ce s-a aflat de starea Reginei.

Regina a avut patru copii și toți i-au fost alături în ultimele clipe din viață.

Protocolul regal este cât se poate de clar: Lansarea „Operațiunii London Bridge” presupune că Regina a murit și în aceeași zi Charles devine Rege.

Mii de oameni s-au adunat pentru a se ruga și pentru a-și lua rămas bun de la cea mai iubită regină.

Regina Elisabeta este singurul suveran care a ajuns la 70 de ani de domnie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.