Milioane de pensionari pot primi 4000 de lei in luna ianuarie 2023! Marcel Ciolacu A ANUNTAT

Marcel Ciolacu a făcut astăzi un anunț important pentru milioane de români care au pensii mici: aceștia ar putea primi un total de 4000 de lei în luna ianuarie 2023. Este o propunere PSD care vizează aproximativ 95% dintre pensionarii români. Este vorba despre majorarea pensiilor, dar și despre un ajutor acordat o singură dată, în ianuarie.

Cine va beneficia, de fapt, de noul ajutor pentru pensionari

Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că ajutorul care ar putea fi acordat dacă propunerea PSD trece mai departe ar viza aproape toți românii cu pensia mai mică de 4000 de lei.

El a mai subliniat și faptul că la început de 2022 au primit bani în plus de la stat doar cei care aveau o pensie mai mică de 1600 de lei pensia, iar cele două nu puteau să depășească mai mult de 2.200 de lei.

De data aceasta lucrurile vor sta diferit: vor fi mult mai mulți beneficiari având în vedere că ajutorul one-off se va acorda celor cu pensia sub 4000 de lei. Din numărul total al pensionarilor, de 4.603.433 români, au pensia mai mică de 4.000 de lei un număr de 4.405.563 beneficiari.

Pensiile nu se vor majora la fel pentru toată lumea

“Ca să înțeleagă toată lumea, pensiile nu se majorează în același procent pentru toată lumea. Pensiile cuprind în interiorul lor puncte de pensie și noi majorăm valoarea punctelor de pensie, valoarea punctului de pensie, așa cum este și legal și constituțional. Deci nu majorăm același procent.

Eu sunt susținătorul unei majorări pentru toată lumea, pentru că toți au contribuit, unii mai mult, alţii mai puțin, dar trebuie, de altfel să fim și conștienți de perioada grea pe care o traversează întreaga lume, nu numai România, acum să sprijinim categoriile vulnerabile. Practic, trebuie să facem tot posibilul să nu lăsăm pe mine la marginea societății”, a punctat ministrul Muncii, Marius Budăi.

În timp ce PSD vrea bani mai mulţi pentru cei cu venituri mici, PNL urmărește o creştere cu 15% a tuturor pensiilor, fără ajutoare pentru cei cu venituri mici. PSD şi PNL nu se înţeleg pe creşterea pensiilor până în momentul de față.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.