Mirela Vaida a dezvăluit reţeta pentru cozonacul moldovenesc: „Este o reţetă pe care o făcea mama”

Mirela Vaida a dezvăluit reţeta pentru cozonacul moldovenesc, într-un video pe canalul său de Youtube. Pentru că mai este aproape o săptămână până la Paşte, vedeta a pregătit doi cozonaci delicioşi, cu umplutură de nucă, rahat şi stafide.

Mirela Vaida a dezvăluit reţeta pentru cozonacul moldovenesc. “Este o reţetă pe care o făcea mama când eram acasă. Aşa o ştiu de la ea, aşa o s-o fac şi eu. Este vorba despre cozonac moldovenesc cu umplutură de nucă şi rahat“, a declarat Mirela Vaida.

Ingrediente aluat cozonac:
-aproximativ 2 kg de făină albă
-apă minerală
-sare
-zahăr
-drojdie umedă sau uscată, care se dizolvă în lapte cald
-un pic de unt gras şi smântână grasă
-o lămâie dată pe răzătoare
-esenţe
-6 ouă
-lapte cald

Mod de preparare aluat:
“În primul rând o să presor sarea peste făină, după care o să pun zahărul în cuibuşor. Apoi punem drojdia dizolvată în lăptic cald şi amestecăm. Să ştiţi că eu nu am cantităţi, la mine totul se face din ochi. Eu nu fac reţete profesionale, le fac aşa după mintea mea.

O să pun acum untul, tăiat cubuleţe. Este un unt gras şi o să-l amestec aici, cu făina şi cu lapte. O să mai pun şi câteva linguri bune de smântână. Amestesc şi după aceea pun ouăle. La cozonacul moldovenesc se pun foarte multe ouă. Mama, de exemplu, punea câte patru ouă la un kilogram de făină sau chiar cinci. Eu o să pun şase ouă.

Apoi adaug, pe rând, 6-7 gălbenuşuri şi amestecăm. Mai pun şi pun lapte, să se omogenizeze. Pun lămâia rasă şi amestecăm bine. Adaug un pic de esenţă de rom, portocală şi lămâie. Începem să omogenizăm, mai punem puţin lapte şi apă minerală, pentru a afâna acest aluat. Deja încep să frământ coca.

Este galben de la gălbenuşurile de ouă, aşa se face în Moldova. Eu nu l-am făcut cu foarte multe ouă, dar tot se cunoaşte şi vede, pentru că aşa se trebuie să arate un cozonac. O să-l las la dospit vreo oră, acoperit“, a spus Mirela Vaida pe contul ei de Youtube, potrivit giveawayromania.com.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.