O femeie a dat lovitura! A plantat acest soi în grădina ei și s-a îmbogățit! Vestea i s-a dus și toți vin să vadă minunea din curtea ei

Cartoful mov a apărut și pe terenurile fermierilor din Iași. Producătorii din județ își încearcă norocul cu această legumă adusă din Peru și care s-a adaptat rapid la clima din Iași. Costurile înființării unui hectar cu această cultură se ridică la 20.000 de euro, dar profitul este dublu dacă toată producția este comercializată. Pe asta mizează și producătorii din Iași care riscă o investiție de acest fel și au început să cultive cartoful mov

Cartoful mov a apărut și pe terenurile fermierilor din Iași. Numărul producătorilor din județ care „testează” diverse culturi exotice sau mai puțin cunoscute a crescut în ultimii ani, la Iași. Astfel, unii fermieri clasici care cultivă și porumb sau floarea-soarelui se informează cu privire la alte culturi, în special exotice, care se pot adapta și la noi, și cultivă suprafețe mici cu acestea. Alții aleg să cultive legume mai puțin obișnuite pentru că vor să încerce gusturi noi sau să mănânce sănătos. Este și cazul Alinei Martinaș-Ioniță, care susține că în anul 2016 s-a mutat în mediul rural și a început să cultive legume.

Investiția dintr-o plantație de 1.000 de metri pătrați cu cartofi mov se poate amortiza în 2 ani de la înființare

Alina Martinaș-Ioniță povestește că a început să cultive cartoful movîn urmă cu 4 ani, când a decis să se mute la țară cu familia.

„Am început în 2016, când într-o zi de mai am spus «stop» și am zis că nu mai putem sta în Iași. Am plecat la țară, unde am început să plantăm flori, apoi am adăugat legume la listă și am ajuns acum să avem 270 de soiuri diferite de roșii, cartofi mov, fructul pasiunii, mai multe legume sănătoase, nefertilizate artificial, cu gust. Aveam nevoie de astfel de produse, de aceea am căutat mereu legume noi sau uitate, cum este topinamburul”, susține Alina , fermier din Iași.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.