Orașul Subteran Din România! Se Spune Că Cei Care Intră Aici Nu Se Mai Întorc

Numită şi Peştera Caracicola sau Peştera La Icoane, această peșteră are lungime de cca 4.000 metri.

Poate părea mult, dar nici măcar nu este cea mai lungă peşteră dobrogeană. Cu toate acestea, legenda spune că cei care intră aici nu se mai întorc.

Orașul subteran din România este de fapt Peștera Limanu, care ascunde o istorie impresionantă, dar și legende controversate. Se spune că cei care intră în ea nu se mai întorc, dar specialiștii spun că este vorba doar de o rătăcire a vizitatorilor, care are și o explicație logică.

Peștera Limanu este orașul subteran al României

Galeriile Peșterii Limanu sunt ramificate într-un mod amețitor, pentru că proiectantul Peşterii Limanu nu a avut nici un gând de sistematizare, devenind astfel un adevărat labirint, potrivit natgeo.ro.

Totuși, legendele nu se opresc aici.

Se spune că peștera ar fi o poartă către lumea de dincolo de moarte și că tot felul de zgomote dubioase se aud din adâncuri. Și pentru această legendă, specialiștii au o explicație științifică.

Potrivit lor, zgomotele ar fi, de fapt, provocate de vântul care străbate numeroasele galerii ale orașului subteran, dar sunt percepute diferit de psihicul uman.

În mare pare, Peștera Limanu s-a format în mod natural în calcar, dar unele sectoare de galerie au fost cioplite de oameni.

În orașul subteran au fost făcute pilieri şi ziduri de sprijin, din dale de calcar.

De asemenea, arheologul Vasile Boroneanţ a descoperit incizii şi desene în cărbune pe care le-a apreciat ca fiind foarte vechi, chiar neolitice, iar unele dacice.

Peştera Limanu a fost declarată arie protejată şi se află în custodia Asociaţiei GESS.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.