Pandemia sufocă România! O mulţime de judeţe au intrat în scenariu roşu.Zona unde rata de infectare a trecut de 6 la mie

Pandemia continuă să facă ravagii. Tot mai multe țări din Europa înregistrează un număr covârșitor de noi îmbolnăviri și la fel se întâmplă și în România. Până în prezent, pe teritoriul țării noastre, 15 județe au intrat în scenariul roșu și doar trei județe se mai află în scenariul verde.

Sălaj este primul județ din România care depășește rata de infectare de 6 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Au fost înregistrate 179 de cazuri în ultimele 24 de ore, iar județul a ajuns la incidența 6,01.

În topul județelor cu o incidență ridicată se află și Cluj cu 5,92, urmat de Timiș cu 5,76, Alba cu 5,09 și Bihor cu 5,4. Astfel, conform ultimelor statistici anunțate, 15 județe au intrat în scenariul roșu, cu rată de infectare peste 3 la mie. Iar în scenariul verde mai sunt doar trei județe: Olt, Tulcea și Vrancea.

În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost raportate alte 10.260 de cazuri de persoane infectate. Pandemia de COVID-19 a îmbolnăvit 287.062 de oameni, iar dintre aceștia 195.971 de pacienți au fost declarați vindecați.  De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 123 decese (69 bărbați și 54 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Din cauza numărului ridicat de noi cazuri de îmbolnăvire, România a intrat într-o carantină parțială și au fost anunțate noi restricții.

Astfel, toate școlile din România vor trece la învățământul online, circulația va fi restricționată pe timpul nopții, măștile vor fi obligatorii în toată țara, târgurile și piețele vor fi închise, iar magazinele se vor închide cel târziu la ora 21.00. Măsurile au fost anunțate joi seară de Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că este foarte hotărât să urmărească respectarea noilor restricții, care vor intra în vigoare începând de luni, 9 noiembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.