Poveste Adevărată

Povestea reală a unui băiat din Cluj-Napoca a devenit virală pe rețelele sociale, și totul pe bună dreptate.

Un băiat a intrat cu trotineta într-o mașină și a zgâriat-o, dar motivul pentru care mulți nu cred că acest caz este real se datorează modului în care a reacționat copilul.

Persoana care a publicat informația îl caută acum pe copil, dar și pe părinții care i-au dat o asemenea educație.

Vasile Popan, din judeţul Maramureş, stabilit în Cluj-Napoca, a postat pe Facebook o fotografie şi o întamplare. În centrul ei se află un copil și un gest de milioane.

„Aştepta cuminte, iar în mânuţa lui erau 120 lei şi mai avea câteva monede a câte 10 bani şi 50 bani. Voia să işi dea toţi banii, nu să fugă, la fel ca adulţii care lovesc o maşină şi mai au permis de conducere! Vreau să vă spun că acel stop era spart deja şi necesita schimbat de către mine, dar acest copil, nu a plecat fără ca să îşi plătească greşeala făcută.

Verişorul meu l-a ridicat de jos şi i-a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru lecţia acordată de un copil unui adult şi, bineînţeles bănuţii au rămas la copilaş. Sunt convins că aceşti bănuţi au fost economisiţi pentru a putea cumpăra ceva din ei pentru că este un copil!”, a scris Vasile Popan.

Vasile mai precizează că tânărul nu vorbea româna foarte bine, fiind etnic maghiar. „Dar caracterul bine şlefuit de părinţii lui şi educaţia extraordinară dobândită pe parcursul anilor, azi a ieşit la iveală”, susține Popan. Când toată lumea credea că imaginea este o poveste falsă menită să atragă like-uri, nașa copilului a postat un comentariu. „Azi (n.r.) s-au întâmplat cele scrise de d-l Popan, poza nu este făcătură. Şi da: aşa este el din fire”, a scris Varga Kriszta.

Contactat telefonic de „Adevărul”, Vasile Popan a declarat că povestea este una reală, hotărând să posteze întâmplarea fiindcă a fost profund impresionat de gestul băieţelului.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.