Povestea Cutremuratoarea A Unei Batrane Abandonata In Saracie. „Sapte Copii Am Facut Si Niciunul Nu Vine”

O batranica din judetul Vaslui traieste intr-un fost grajd darapanat, nu are curent electric de ani de zile si a fost abandonata de copii.

La 74 de ani, Maria Corciu din comuna Deleni are o pensie de 700 de lei si din mila vecinilor, care ii aduc mancare sau ii fac cumparaturi.

Batrana plange fara oprire.

„Mi-e rusine sa spun, dar trebuie sa spun! Din sapte copii, niciunul nu imi deschide usa. Fata mea sta in sat, dar nu ma poate lua la ea, nu vrea. Toti au greutati, dar si eu i-am crescut cu

greu, numai eu stiu! Nu i-am lasat pe niciunul!”, spune batrana. De 20 de ani, o chinuie reumatismul si se deplaseaza cu greutate in baston. Nu poate face mai nimic. Fiecare pas e un calvar.

Lacrimi amare ii inunda ochii si sufletul. „Stau in fostul grajd, pentru ca locuinta se darama si a trebuit sa ma mut. Lumina a fost taiata, pentru ca nu au platit copiii, au lasat totul pe

mine si eu n-am putut. Am o lanterna cu care ma uit la ceas. Si lumanari. Stau aici, poate sa cada pe mine, nu ma mai gandesc. Ploua inauntru ca afara, pun ligheanul. Ma descurc cum pot.

Copiii au viata lor! Nu vin! Vecinii imi deschid usa. Azi am baut un ceai, imi fac mamaliga si am un ou fiert. Atat. As fi vrut sa imi fac un bors, dar nu am cu ce. Eu as vrea sa fac de

toate, am vointa, dar nu pot. Boala asta m-a distrus. Nu pot sa fac nimic. E goala inima mea, e goala!”, a spus femeia, potrivit stiriest.ro.

Conform sursei citate mai sus, vecinii o ajuta cu strictul necesar, acum vor sa ii repare o portiune din acoperis.

„Ne e mila de ea! E singura si necajita. Chiar daca merge greu in doua bastoane, pana la toaleta si pana la poarta, nu si-a pierdut demnitatea. E o femeie cu mult bun simt, are casa curata

mereu. Nu deranjeaza pe nimeni, e rusinoasa! Pacat ca din sapte copii, din care unul a murit, niciunul nu are posibilitati. Merita sa o ajutam cat putem, fiecare!”, au spus oamenii.

Alex 2712 Posts 0 Comments

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.