Povestea ieșencei cu Covid-19 care a născut cvadrupleți. Medic: “în trecut a fost operată la inimă”

Incredibil, dar adevărat! Un caz unic în România s-a petrecut astăzi la Iași, la Maternitatea Elena Doamna.

O femeie în vârstă de 37 de ani, infectată cu coronavirus, care prezenta toate simptomele și tușea continuu, a născut cvadrupleți.

Femeia de 37 de ani a născut patru băieței perfect sănătoși

Ieșeanca în vârstă de 37 de ani a rămas însărcinată pentru prima dată, dar nici nu i-a trecut prin minte că va naște patru copii.

Chiar și personalul medical numeros care s-a mobilizat pentru această naștere s-a arătat uimit de acest caz.

Mama a născut prin cezariană, operația fiind una complexă.

S-au implicat mai mulți neonatologi, obstreticieni, medicul de gardă la ATI, precum și încă un medic care era pregătit să intervină în cazul în care apăreau complicații.

A fost o operație cu risc crescut, femeia fiind infectată cu coronavirus, a tușit înainte de operație. Mai mult decât atât, în trecut, femeia fusese operată la inimă și avea probleme cardiace.

S-a prezentat la spital pentru o evaluare

Femeia s-a prezentat marți la Maternitatea Cuza Vodă pentru o evaluare, ea fiind însărcinată în 34 de săptămâni cu cvadupleți.

Medicii au constatat că este infectată cu coronavirus, au trimis-o la Maternitatea Elena Doamna – spital covid pentru gravide, unde i-au făcut cezariană.

Cei patru bebeluși – toți băieți – cântăresc între 1400 și 1800 de grame și sunt niște invingători, la fel ca și mama lor, care poate fi numită mamă eroină.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.